USTAŠKE KUKAVICE DALJE RUKE OD DRUGA ĐENIĆA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) sa gnušanjem i prkosom odbacuje kukavičke pretnje pripadnika ustaškog fašističkog pokreta ,upućene putem skrivenih telefonskih poziva, drugu Aleksandru Đeniću, Prvom sekretaru našeg omladinskog Saveza.

Revoltirani i isfrustrirani činjenicom da je grob krvoloka, bandita, izdajnika hrvatskog naroda, kvislinga, zločinca, fašiste, ustaškog poglavnika Ante Pavelića u Madridu ižvrljan grafitima sa potpisom SKOJ, te kukavice su mučki, potuljeno i jalovo pretile drugu Đeniću. Uz protest i zaprepašćenje da osvedočeni fašista i zločinac poput Pavelića uopšte ima obeleženo grobno mesto, NKPJ i SKOJ poručuju da se najenergičnije protivi namerama da se posmrtni ostaci tog krvoloka vrate u zemlju rođenja, jugoslovensku republiku koja se trenutno nalazi pod okupacijom NATO – Bosnu i Hercegovinu. Zahtevamo od vlasti Španije da njegovo grobno mesto bude uništeno, a on sahranjen u neoznačenom grobu kao i svi drugi naci-fašisti i njihove sluge.

 

Kukavičkim ustašama NKPJ i SKOJ poručuju da drže ruke dalje od druga Aleksandra Đenića i da se ne igraju, jer će naš omladinski Savez, Partija i međunarodni komunistički pokret štiti Prvog sekretara SKOJ-a, kao i svakog drugog komunističkog kadra koji je na udaru reakcionara!

 

Ističemo da je antifašizam civilizacijska tekovina te ćemo uvek postojano stajati na tim pozicijama. NKPJ i SKOJ će se uvek dosledno boriti protiv povampirenog fašizma, pa tako i ustaštva kao jednog od njegovih oblika. Članovi NKPJ i SKOJ-a su sledbenici partizana, koji su predvođeni komunistima pobedili fašizam i ustaše. Komunisti, a posebno mladi komunisti se tom borbom ponose, jer nakon te veličanstvene pobede građen je pravedniji svet, koji je bio po meri čoveka, predstavljao budućnost u kakvoj vredi živeti, koji je širio bratsvo i jedinstvo među narodima.

 

NKPJ i SKOJ poručuju ustašama da drug Aleksandar Đenić kao potomak partizana i kao komunista neće ustukuti pred jalovim pretnjama. Komunisti su ljudi posebnog kova koji se ne plaše kukavičkih ustaških nasrtaja. Komunisti će se bezrezervno i bespoštedno boriti do poslednjeg daha i kapi krvi za svet bez eksploatacije, rasizma, fašizma i svih drugih reakcionarnih oblika vladavine.

 

NKPJ i SKOJ poziva nadležne organe u Srbiji da slučaj pretnji drugu Đeniću prate i shvate ozbiljno, jer je dobro poznata kukavička ustaška taktika terorističkih napada i ubistava.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

07 .03. 2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A