USTAŠKE KUKAVICE DALJE RUKE OD DRUGA ĐENIĆA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) sa gnušanjem i prkosom odbacuje kukavičke pretnje pripadnika ustaškog fašističkog pokreta ,upućene putem skrivenih telefonskih poziva, drugu Aleksandru Đeniću, Prvom sekretaru našeg omladinskog Saveza.

Revoltirani i isfrustrirani činjenicom da je grob krvoloka, bandita, izdajnika hrvatskog naroda, kvislinga, zločinca, fašiste, ustaškog poglavnika Ante Pavelića u Madridu ižvrljan grafitima sa potpisom SKOJ, te kukavice su mučki, potuljeno i jalovo pretile drugu Đeniću. Uz protest i zaprepašćenje da osvedočeni fašista i zločinac poput Pavelića uopšte ima obeleženo grobno mesto, NKPJ i SKOJ poručuju da se najenergičnije protivi namerama da se posmrtni ostaci tog krvoloka vrate u zemlju rođenja, jugoslovensku republiku koja se trenutno nalazi pod okupacijom NATO – Bosnu i Hercegovinu. Zahtevamo od vlasti Španije da njegovo grobno mesto bude uništeno, a on sahranjen u neoznačenom grobu kao i svi drugi naci-fašisti i njihove sluge.

 

Kukavičkim ustašama NKPJ i SKOJ poručuju da drže ruke dalje od druga Aleksandra Đenića i da se ne igraju, jer će naš omladinski Savez, Partija i međunarodni komunistički pokret štiti Prvog sekretara SKOJ-a, kao i svakog drugog komunističkog kadra koji je na udaru reakcionara!

 

Ističemo da je antifašizam civilizacijska tekovina te ćemo uvek postojano stajati na tim pozicijama. NKPJ i SKOJ će se uvek dosledno boriti protiv povampirenog fašizma, pa tako i ustaštva kao jednog od njegovih oblika. Članovi NKPJ i SKOJ-a su sledbenici partizana, koji su predvođeni komunistima pobedili fašizam i ustaše. Komunisti, a posebno mladi komunisti se tom borbom ponose, jer nakon te veličanstvene pobede građen je pravedniji svet, koji je bio po meri čoveka, predstavljao budućnost u kakvoj vredi živeti, koji je širio bratsvo i jedinstvo među narodima.

 

NKPJ i SKOJ poručuju ustašama da drug Aleksandar Đenić kao potomak partizana i kao komunista neće ustukuti pred jalovim pretnjama. Komunisti su ljudi posebnog kova koji se ne plaše kukavičkih ustaških nasrtaja. Komunisti će se bezrezervno i bespoštedno boriti do poslednjeg daha i kapi krvi za svet bez eksploatacije, rasizma, fašizma i svih drugih reakcionarnih oblika vladavine.

 

NKPJ i SKOJ poziva nadležne organe u Srbiji da slučaj pretnji drugu Đeniću prate i shvate ozbiljno, jer je dobro poznata kukavička ustaška taktika terorističkih napada i ubistava.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

07 .03. 2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A