UPOZNAJTE ARIJU RADŽENDRAN – NAJMLAĐU GRADONAČELNICU INDIJE IZ REDOVA KOMUNISTA

Arija Radžendran, dvadesetjednogodišnja članica Komunističke partije Indije (Marksista) (CPI (M)), je izabrana za gradonačelnicu Thiruvananthapurama, glavnog grada Indjske države Kerale.

 

Arija, student druge godine matematike, treba da postane najmlađa osoba na gradonačelničkoj funkciji u zemlji, objavio je Hindustan Times. Trenutno obavlja funkciju predsednice dečije organizacije Balasangam, povezane sa CPI (M).

 

“Bavila sam se politikom od ranog uzrasta. Ako partija zatraži da preuzmem bilo koju ulogu, najsrećnija ću biti da je prihvatim”, navodi Arija.

 

Na nedavnim izborima za lokalna tela održanim u Kerali, Levi demokratski front predvođen Komunističkom partijom pobedio je drugi put zaredom.

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) čestita drugarici Ariji na veličanstvenom uspehu i na odgovornosti koju preuzima pred svojim narodom i partijom. Primer drugarice Arije dokazuje u kojoj meri komunisti vrednuju i cene stvaralački potencijal mladih, njihovu energiju i posvećenost, svesni da je komunizam mladost sveta!

 

 

Preuzeto sa sajta In defense of communism (http://www.idcommunism.com/). 

Prilagođeno od strane sekretarijata SKOJ-a.

 

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

28. 12. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A