UKINITE SANKCIJE SIRIJI

Delegacija SKOJ-a, bila je prisutna na skupu sirijskih studenta iz Beograda koji je održan ispred zgrade Delegacije Evropske unije. Ovaj simboličan skup je održan, sa zahtevom da se ukinu nametnute sankcije od strane EU prema Sirijskoj Arpaskoj Republici. Učesnici protesta su nosili sirijske i palestinske zastave, kao i parole na srpskom, arapskom i engelskom jeziku – ukinite sancije Siriji.

 

U kratkom videu, Prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenič. se obratio narodu Sirije, u kom je iskazao solidarnost prema ovom hrabrom narodu koji se bori protiv Zapadnog imperijalizma – uz poklič: ukinite sankcije. Naša partija i naš omladinski Savez su organizovali brojne proteste, tribine i druge vidove skupova, koji su podržavali narod Sirije i naše sestrinske komunističke partije i njihove omladinske orghanizacije u Siriji koje se bore protiv zapadnog imperijalizma. SKOJ je na međunarodnom planu preko Svetske federacije demokratske omladine (WFDY) se solidarisao nizom akcija i rezolucija podrške prema sirijskom narodu.

 

Naš omlaidnski Savez će idalje nastaviti da podržava pravednu borbu sirijskog naroda. Imperijalisti dalje ruke od Sirije. EU ukinite sankcije Siriji. Živela pravedna borba naroda Sirije. Solidarnost sa sirijskim narodom!

 

Sekretarjat SKOJ-a,

 

01. 12. 2018. godine.

Pratite nas na:

Facebook
Twitter
YouTube

NAJNOVIJE:

OBELEŽENO 100. GODINA KPJ MLADI BRITANSKI KOMUNISTI ZA MOMENTALNI BREXIT ODRŽAN PLENUM CK SKOJ-a SAOPŠTENJE WFDY POVODOM 70 GODINA OD OSNIVANJA NATO STUDENTSKI FRONT ODAO POČAST ŽARKU MARINOVIĆU

POTPIŠI ANTI-NATO PETICIJU