UČENIČKI FRONT ODRŽAO PROJEKCIJU FILMA

U subotu, 24. 10. 2020. godine, Učenički front je održao svoju drugu projekciju filma. Ovog puta je bio prikazan film “Dnevnik motocikliste,” brazilskog reditelja Valter Salisa. Film pripoveda priču o motociklističkom proputovanju Južnom Amerikom mladog Ernesta „Če“ Gevare i njegovog prijatelja Alberta Granada (Alberto Granado). Gevara je kasnije postao čuveni marksistički revolucionar, poznatiji kao Če Gevara, koji je postao idol i inspiracija generacija mladih i potlačenih u borbi za svet bez eksploatacije. Film prikazuje postepeni razvoj njegovih političkih nazora, ali njegovi revolucionarni podvizi nisu pomenuti osim u napomeni na kraju.

 

 

Nakon filma organizovana je diskusija o filmu, a organizator se pridržavao epidemioloških mera opreza zbog koronavirusa. Učenički front je organizacija srednjoškolaca koja okuplja oko sebe progresivnu omladinu, u cilju razvoja njihove kritičke svesti, borbe za emancipaciju i slobodno društvo bez eksploatacije.

 

Sekretarijat Učeničkog fronta,

 

26. 10. 2020.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A