SKOJ UŠESTVOVAO NA SKUPU U ISTANBULU

Između 24. i 26. februara 2017. godine u Istanbulu održan je 13. po redu sastanak komunističkih omladina Evrope (MECYO) na kome je učešće i ove godine uzeo Savez komunističke omladine Jugoslavije. Domaćin ovog događaja bila je Komunistička omladina Turske . Učešće na njemu je ove godine uzelo 15 omladinskih organizacija. SKOJ su na ovom skupu predstavljala dva delegata, Bojana Đorđević, članica CK SKOJ-a Milan Petković, član sekretarijata SKOJ-a. Ovogodišnji MECYO je posvećen stogodišnjici Oktobarske revolucije.

Prvog dana sve organizacije su  imale ovodnu reč u kojoj su povezivale današnju situaciju u svojoj zemlji i socijalističku izgradnju u njoj ukoliko dolaze sa postsocijalističkog prostora sa tekovinama Velike oktobarske socijalističke revolucije. Posebnu pažnju izazvao je tekst SKOJ-a koji je propraćen i diskusijom i kasnijim čestitkama i dodatnim pitanjima članova organizacija učesnica. Nakon toga se pristupilo dvodnevnom sastavljanju zajedničke deklaracije ovogodišnjeg sastanka.

Drugog dana je održan ideološki seminar „Naši zaključci nakon 100 godina od Velike oktobarske socijalističke revolucije. Borimo se za socijalizam koji je budućnost!“. I u ovom seminaru je SKOJ uzeo učešće.

Trećeg dana organizacije koje dolaze iz zemalja u kojima se događaju trenutno važna društvena kretanja su održale predavanje koje su pored delegata MECYO-a slušali i članovi Komunističke omladine Turske(TKG). Ova predavanja su održana u kulturnom centru Komunističke partije Turske koji nosi naziv slavnog turskog komunističkog pisca, Nazima Hikmeta. Prvo predavanje je bilo o izbeglicama, i držala ga je organizacija iz Nemačke, zemlje koja je cijl izbeglica sa bliskog istoka, SDAJ. Drugo predavanje je bilo posvećeno Oktobarskoj revoluciji i reviziji istorije u Rusiji. Ovo predavanje je držala organizacija RKSM(B) iz Rusije.

SKOJ je ovime nastavio sa praksom međunarodne proleterske solidarnosti i organizovanja na internacionalnom što će i u budućnosti biti slučaj.

 

Sekretarijat SKOJ-a,

01. 03. 2017.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A