SVETSKA FEDERACIJA DEMOKRATSKE OMLADINE (WFDY) PROTIV TURSKE INVAZIJE NA SIRIJU

WFDY najstrože osuđuje tursku invaziju na severnu Siriju i plansko okupiranje teritorije Sirije uglavnom naseljene Kurdima.Turska vojska se nekoliko dana priprema za prevoz velikog broja oklopnih vozila i artiljerije do severne granice Sirije uz najavu turskog predsednika da će zauzeti područje dužine preko 480 kilometara i dubine 30 kilometara.

 

Odluka predsednika SAD-a da povuče svoje okupacione trupe iz regiona, bilo je zeleno svetlo za tursku invaziju, a to nam pokazuje politiku usmerenu na održavanje napetosti u regionu. Odluka o zaštiti terorista ISIS-a u kurdskom regionu predstavlja ogromne rizike, ne samo za Kurde, već i za celi sirijski narod, koji nastoji započeti obnovu svoje zemlje. U međuvremenu, i Turska, kao i druge zemlje NATO-a već mnogo godina podržavaju i finansiraju ISIS.

 

WFDY je još jednom izrazio solidarnost sa sirijskim narodom u svojoj borbi protiv imperijalizma, u borbi za osiguranje suvereniteta, za mir, socijalnu pravdu, demokratiju, daleko od ratova, invazija i okupacije sirijskih teritorija od strane stranih sila.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A