SUDITI IMPERIJALIZMU A NE ANTIIMPERIJALIZMU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) održali su protestni skup podrške drugovima Bogdanu Ninkoviću i Milanu Petkoviću u ponedeljak 11. jula 2016. godine. Prisutni su podigli svoj glas protiv proganjanja komunista u ime “demokratske” Evropske Unije i njenih čelnika. Ovaj skup je ujedno imao i anti EU i anti NATO karakter.

Prisutnima se obratio prvi sekretar SKOJ-a i član sekretarijata NKPJ, drug Aleksandar Đenić. On je istakao kako su drugovi Petković i Ninković odlični studenti, drugovi i veliki komunisti. Hajka na njih je ujedno o nastavak hajke na komuniste i predstavlja pokušaj da se progresivnim silama onemogući delovanje.

Podsetimo, skojevcima se sudilo za iskazan antiimperijalistički stav, jer u je Srbiji danas zabranjeno biti protiv EU i NATO. 23. februara nekoliko naših članova se na miran i demokratski način usprotivilo održavanju predavanja šefa delegacije Evropske unije u Srbiji, Majkla Devenporta, na Fakultetu političkih nauka. Naši članovi ni na koji način nisu primenjivali fizičku silu, bilo koji oblik nasilja, niti su ikoga vređali i omalovažavali. Mirno su sedeli na svojim mestima, a glasno izrazili protest protiv prisustva zvaničnika EU na FPN-u. Reakcijom policije u civilu, predati su policiji i uhapšeni članovi SKOJ-a, Bogdan Ninković i Milan Petković.

Drugovi Ninković i Petković su proglašeni krivim za narušavanje javnog reda i mira, i kažnjeni novčanom kaznom, odnosno društveno korisnim radom . NKPJ I SKOJ izražavaju oštar protest zbog ove sramne odluke suda i nastaviće sa akcijama usmerenim ka zaustavljanju progona komunista.

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

11. 07.2016.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A