STUDENTSKI FRONT ODRŽAO TRIBINU POSVEĆENU VENECUELI

Aktivisti Studentskog fronta, organizacije SKOJ-a koja deluje na univerzitetima, a čiji je glavni cilj borba za besplatno i kvalitetno obrazovanje, organizovali su u utorak, 10.12.2019, javnu tribinu pod nazivom “Društveni procesi u Venecueli i Latinskoj Americi”, posvećenu aktuelnim dešavanjima u toj zemlji.

Glavni gost tribine bio je ambasador Bolivarske republike Venecuele, njegova ekselencija drug Dimas Hesus Alvarenga Gera, koji je pred punom salom “Magistrala”, Doma kulture “Studentski grad”, održao predavanje o naporima njegove zemlje da sačuva nezavisnost i svom narodu obezbedi dostojanstvene životne uslove.

U svom predavanju, ambasador je razotkrio rušilačke delatnosti koje zapadni imperijalizam, na čelu sa Sjedinjenim Državama, sprovodi u čitavoj Latinskoj Americi. On je jasno pokazao način na koji zapadna buržoazija, potpomognuta od strane desničarskih političara u regionu, nastoji da zemlje Južne i Centralne Amerike pretvori u moderne kolonije, a sve u cilju sticanja velikih profita putem eksploatacije prirodnih bogatstava i radne snage porobljenih država. Njegova ekselencija je istakla da Venecuela, zemlja koja poseduje najveće svetske reserve nafte, zlata i mnogih drugih rudnih i prirodnih bogatstava, ne predstavlja izuzetak od ovog pravila te da je Gvaido, čovek koji nema ni najmanju podršku u narodu, poslat da kršenjem ustava sprovodi interese Vašingtona, a sve na štetu običnih, najsiromašnijih slojeva ljudi.

Ambasador se takođe osvrnuo na velika dostignuća Venecuele i drugih progresivnih zemalja na polju socijalne politike, obrazovanja i uključivanja najširih slojeva stanovništa u upravljanje državom. Prema njegovim rečima, Ugo Čaves, Evo Morales i ostali progresivni latinoamerički lideri pokazali su svetu da osim kapitalizma postoji i socijalistička alternativa koja predstavlja jedini spas za narode Latinske amerike i čitavog sveta.

Nakon ambasadorovog predavanja održana je promocija najnovijeg broja Glasnika, zvaničnog organa Saveza komunističke omladine Jugoslavije.

Pratite nas na:

Facebook
Twitter
YouTube

NAJNOVIJE:

FORMIRAN KOMITET SKOJ-a u LOZNICI NKPJ ZAHTEVA UKIDANJE DISKRIMINATORSKOG IZBORNOG ZAKONA OMLADINSKA POLITIČKA ŠKOLA “IVO LOLA RIBAR” ORGANIZUJE PREDAVANJE: KLIMATSKE PROMENE IZ KLASNE PERSPEKTIVE BRUTALNI NAPAD NA PROGRESIVNE INDIJSKE STUDENTE NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NKPJ I SKOJ

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 38. BROJ GLASNIKA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 38. BROJ GLASNIKA