STUDENTI BLOKIRALI REKTORAT U BEOGRADU

Aktivisti Studentskog fronta (SF) zajedno sa drugim progresivnim studentima Univerziteta u Beogradu blokirali su danas 16. maja 2013. godine oko 16 sati zgradu Rektorata u znak protesta protiv povećanja školarina.

Studenti su uzvikujući parole „Besplatno školstvo“ i „Nismo klijenti, mi smo studenti“ ušli u zgradu Rektorata gde su u večernjim časovima održali Plenum. Studenti u protestu zahtevaju od Rektorata Univerziteta u Beogradu povlačenje odluke o poskupljenju školarina i momentalno smanjivanje istih. Takođe, studenti od Ministarstva prosvete i Vlade Srbije traže donošenje odluke o javno finansiranom, odnosno o potpuno besplatnom studiranju. Studenti pozivaju sve svoje kolege da se priključe zajedničkoj borbi, blokadi Rektorata i uzmu učešće u radu Plenuma do ispunjenja pravednih studentskih zahteva. Pripadnici Studentskog fronta su u prvim borbenim redovima protesta i blokade pod svojim transparentom „Studenti a ne klijenti!, noseći parolu „Ne Bolonja već Havana, obrazovanje svima“ i plakat sa likom heroja studentske borbe komuniste Žarka Marinovića. Studentski front poziva sve progresivne organizacije i pojedince da podrže studentsku borbu protiv školarina i za besplatno obrazovanje.

Znanje nije roba!

Studenti a ne klijenti!

Dole školarine!

Za besplatno studiranje!

Studentski front, Beograd

16. maj. 2013. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A