STOPIRATI SVA PRINUDNA ISELJENJA DOK TRAJE KORONA VIRUS

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zahtevaju od nadležnih da usled korona virusa prisutnog u Srbiji odmah nalože zabranu svih planiranih prinudnih iseljenja koja vrše privatni izvršitelji.

 

 

S obzirom da su od opake zaraze u Srbiji u ovom trenutku obolele desetine naših građana i da se taj broj na žalost dosad iz dana u dan povećavao izbacivanje ljudi iz njihovih domova zarad finansijskih interesa krupnog kapitala je apsolutno je neprihvatljivo. Prvi slučaj korone u Srbiji obelodanjen je 6. marta a četiri dana kasnije kada se broj pozitivnih na virus povećao na četvoro zbila su se dva prinudna iseljenja u Beogradu od kojih je su jedno privatni izvršitelji uspeli da obave do kraja. Ovakve skandalozne stvari tokom krize vezane za korona virus ne smeju više da se praktikuju jer ostanak bez krova nad glavom i izbacivanje porodica na ulicu nikako ne može biti u interesu zaštite građana od preteće zaraze.

 

NKPJ i SKOJ podsećaju da su u februaru započeli kampanju za ukidanje službe privatnih izvršitelja, zabranu zaplene i prodaje stanova porodica koje nemaju drugi krov nad glavom kao i smanjenje lihvarskih ekstraprofiterskih kamata stranih banaka u Srbiji.

 

NKPJ i SKOJ pozivaju na solidarnost i jedinstvo u borbi protiv korona virusa a svim obolelim žele brz oporavak!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

13.03.2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

MLADI KOMUNISTI – HEROJI INDIJE POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU PODRŠKA RADNICIMA RTV-a

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA