STOP PRODAJI SAVA CENTRA

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) su u utorak 28. oktobra izveli simboličnu akciju protiv prodaje Sava Centra. Naši aktivisti su ispred glavnog ulaza u zgradu Sava centra razvili transparent sa natpisom “Odbranimo radničko – nacionalizjmo tajkunsko” i na taj način izrazili protest protiv tenderskog procesa za prodaju tog preduzeća.

 

NKPJ i SKOJ smatraju da je prodaja Sava centra nedopustiva, jer je reč o vrednoj imovini koju je decenijama stvarao radni narod Beograda i naše zemlje. Prodajom Sava centra Grad Beograd bi bio na gubitku, jer bi se izgubila značajna sredstva koja se inkasiraju od organizovanja manifestacija i izdavanja poslovnog prostora u toj zgradi. Takođe novi privatni poslodavac (a gotovo izvesno je da će to biti tajkun Miroslav Mišković) bi pootpuštao zaposlene ili im znatno smanjio plate kako bi uvećao svoj profit.

 

Stoga NKPJ i SKOJ zahtevaju da se tender za prodaju Sava centra odmah obustavi i da taj objekat ostane u vlasništvu Grada Beograda, to jest njegovih građana.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

28. 10. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A