STOP BUS PLUS MAFIJI

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) je predao pismo Zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, sa zahtevom da gradska uprava odmah naloži kompaniji Kentkart Southeast Europe, koja je angažovana za naplatu karata u javnom prevozu u Beogradu, da ukine sramnu odluku o angažovanju privatnog obezbeđenja koje prati kontrolore.

 

Kentkart Southeast Europe ističe da će „taj posao obavljati u saradnji sa kompanijom registrovanom za fizičko-tehničko obezbeđenje Profi Team Plus“. U saopštenju Kentkart Southeast Europe ističe da privatno obezbeđenje angažuje kako bi se, između ostalog, zaštitilo poslovanja kompanije“.

 

Iz toga se jasno da zaključiti da kompanija Kentkart Southeast Europe 30 pripadnika privatnog obezbeđenja u pratnji kontrolora namerava da koristi kako bi privolela putnike da se legitimišu u slučaju da nemaju kartu za prevoz ili da ih izbaci iz vozila ili ne pusti u njega prilikom ulaska.

 

SKOJ ističe da po zakonima Republike Srbije privatno obezbeđenje nema ingerencije da pruža zaštitu kontrolorima u javnom prevozu, da legitimiše putnike niti da ih izbacuje ili sprečava da ulaze u vozila gradskog saobraćaja. Postoje organi koji te ingerencije imaju ali to svakako nije bilo kakvo privatno obzebeđenje. Angažovanjem istog, kompanija Kentkart Southeast Europe je povukla potez koji je protivan zakonima Srbije. Zbog toga ta turska kompanija odmah mora da povuče tu odluku kojom se bezbednost kao i građanska i ljudska prava putnika u javnom saobraćaju dovode u pitanje. Zakon ne daje za pravo kompaniji Kentkart Southest Europe da formira paravojnu formaciju kako bi štitila svoj profit. Takva odluka je skandalozna i nezakonita i gradska vlast je dužna da upozori kompaniju Kentkart Southest Europe da odmah mora da je povuče.

 

SKOJ obaveštava gradsku upravu da očekuje da kompanija Kentkart Southeast Europe u najkraćem vremenskom periodu bude opomenuta od strane nadležnih kao i da hitno povuče svoju sramnu i bezočnu odluku o uvođenju privatnog obezbeđenja. U slučaju da do toga ne dođe, naš omladinski Savez će pokrenuti niz protestnih akcija kako bi se ostvario taj pravedni cilj u interesu građana Beograda.

 

SKOJ koristi i ovu priliku da poruči gradskoj upravi da je odluka o angažovanju privatne kompanije koja je implementirala „Bus plus“ sistem za naplatu karata i u drugom mandatu apsolutno protiv interesa kako putnika tako i Grada Beograda. Zbog toga štetni ugovor sa kompanijom Kentkart Southeast Europe odmah treba ukinuti, a javni prevoz u Beogradu treba da bude besplatan i dostupan svima. Novac za to se može obezbediti taksama za privatne firme ekstra profitere na području Beograda kojih, zbog servilnog odnosa aktuelnih vlasti prema stranom i domaćem krupnom kapitalu, u najvećem gradu Srbije ima na pretek.

 

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

08. 07. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A