SREĆAN OSMI MART!

Uvažene drugarice, Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) žele vam srećan Osmi mart – Međunarodni dan žena!

Majke, bake, sestre, ćerke, ponosne žene, danas je dan kojim odajemo poštu svim prethodnicama u pravednoj i plemenitoj borbi koju su žene vodile, današnji dan i njegovo simbolično značenje predstavlja podstrek i inspiraciju za novu snagu i izazove koji danas stoje pred ženama u nimalo lagodnoj borbi za ravnopravnost, slobodu, mir i progres, za poštovanje i uvažavanje svega onog što žena jeste.

Žene su u prošlosti pružile herojski doprinos u svim pravednim borbama koje su narodi vodili za spomenute ideale, a u našoj domovini njihov je doprinos bio posebno važan u našoj Narodnooslobodilačkoj borbi i socijalističkoj revoluciji kojim je naše društvo napravilo gigantske iskorake ka budućnosti.

Danas žene u Srbiji i širom bivše Jugoslavije dele sudbinu te zemlje i njenog naroda, te su se njihova izborena prava srozala ispod  nivoa na kom su bila pre više decenija. Postoje tendencije i snage u društvu koje bi taj nivo da vrate i više vekova unazad.

Ubeđeni da će naša žena pokazati hrabrost i odlučnost koje su je uvek krasile i da će stati na put propadanju i nazadovanju, upućujemo vatren revolucionarni pozdrav!

Srećan Osmi mart!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretrijat SKOJ-a

8. mart 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A