SREĆAN OSMI MART!

Uvažene drugarice, Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) žele vam srećan Osmi mart – Međunarodni dan žena!

Majke, bake, sestre, ćerke, ponosne žene, danas je dan kojim odajemo poštu svim prethodnicama u pravednoj i plemenitoj borbi koju su žene vodile, današnji dan i njegovo simbolično značenje predstavlja podstrek i inspiraciju za novu snagu i izazove koji danas stoje pred ženama u nimalo lagodnoj borbi za ravnopravnost, slobodu, mir i progres, za poštovanje i uvažavanje svega onog što žena jeste.

Žene su u prošlosti pružile herojski doprinos u svim pravednim borbama koje su narodi vodili za spomenute ideale, a u našoj domovini njihov je doprinos bio posebno važan u našoj Narodnooslobodilačkoj borbi i socijalističkoj revoluciji kojim je naše društvo napravilo gigantske iskorake ka budućnosti.

Danas žene u Srbiji i širom bivše Jugoslavije dele sudbinu te zemlje i njenog naroda, te su se njihova izborena prava srozala ispod  nivoa na kom su bila pre više decenija. Postoje tendencije i snage u društvu koje bi taj nivo da vrate i više vekova unazad.

Ubeđeni da će naša žena pokazati hrabrost i odlučnost koje su je uvek krasile i da će stati na put propadanju i nazadovanju, upućujemo vatren revolucionarni pozdrav!

Srećan Osmi mart!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretrijat SKOJ-a

8. mart 2017.

Please follow and like us:

Pratite nas na:

Facebook
Google+
http://www.skoj.org.rs/srecan-osmi-mart/">
Twitter
YouTube

NAJNOVIJE:

WFDY U VEZI SA ODLUKOM SAD I STATUSOM JERUSALIMA ZAJEDNIČKA IZJAVA 36 OMLADINSKIH KOMUNISTIČKIH ORGANIZACIJA OBELEŽEN DAN REPUBLIKE DEBATA POVODOM 100 GODINA VELIKOG OKTOBRA LENJIN PONOVO U BEOGRADU!