SREĆAN 9. MAJ – DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

NKPJ i SKOJ svim građanima žele srećan 9. maj – Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

 

Na tradicionalan način, polaganjem venca u Spomen parku oslobodiocima u Beogradu, naši aktivisti odali su dužnu poštu borcima protiv najvećeg zla u istoriji.

 

Vijorile su se i danas u Spomen parku oslobodiocima naše partijske i skojevske crvene zastave sa srpom, čekićem i petokrakom, baš kao i na Rajhstagu u Berlinu 1945. Isticanjem crvenih znamenja slobode poslata je i poruka o tome ko je bio jedini i istinski oslobodilac od fašizma. Tu su bile i jugoslovenske i zastave Srbije sa zvezdom petokrakom, ali nije bilo i nikada neće biti mesta za crne zloslutne četničke zastave sa kosturskim lobanjama. U Srbiji i Jugoslaviji nije postojao niti jedan drugi antifašistički pokret sem Narodnooslobodilački, predvođen slavnom Komunističkom partijom Jugoslavije.

 

I današnji praznik nas obavezuje da ovu istinu ponavljamo, koliko god da druge strane, revizionizma i falsifikovanja istorije pokušavale da obmanu narod i ubede da je bilo drugačije. Istorija će zauvek zlatnim slovima pisati imena heroja naše borbe koji su ’45. na ulicama i trgovima, po gradovima i selima naše zemlje ponosne slavili pobedu i slobodu, dok su neki drugi pacovskim kanalima bežali daleko, na smetlište istorije, gde će im zauvek i biti mesto.

 

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

09. 05. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A