SRAMNA ŠETNJA UZ LAGANJE

U Beogradu, 12. 05. 2019. godine je održana prva “Monarhistička antifašistička šetnja” u organizaciji POKS-a. Ova šetnja je organizovana u duhu izmišljanja tradicije i revizije istorije, kako bi pokazala da su reakcionarne i kvislinške snage tokom Drugog svetskog rata na čelu sa Dražom Mihailovićem i njegovim četnicima bili antifašisti, a ne kolaboranti. Uz to, ova maskarada želi da prikaže i to, da je pobegli kralj Petar II Karađorđević bio unesrećeni heroj, a ne kukavica koja je pobegla na sigurno ostavivši narod na cedilu.

 

 

Pored okupljanja i šetnje najmračnijih sila u našem gradu, koje pokušavaju da prekrajaju istoriju, POKS je u svom saopštenju izneo laž na ime Saveza komunističke omladine Jugoslavije, u kom se navodi da je ovaj opskurdni skup prošao mirno, iako je bilo najavljeno da će naša organizacija fizički napasti pripadnike ovoga skupa.

 

Mi, ističemo da je ova izjava sramna i lažna. SKOJ nikome nije pretio, niti je najavljivao da će se sa bilo kim fizički obračunati. Takve izjave nisu u duhu naše organizacije. Saopštenje POKS-a je čista kleveta prema našoj organizaciji, koja je trn u oku najmračnijim silama u našem društvu, jer je prepoznata u njemu kao organizacija koja je najdoslednija u borbi protiv revizije istorije. Ovakvo saopštenje ima za cilj da kriminalizuje našu organizaciju kao avanturističku i ekstremističku, koja je sakupljena od huligana, koji bi da “maltretiraju” nesrećne četnike i monarhiste. Takođe, mi ističemo da naša organizacija nema nasilnički karakter i da nikada fizički tokom svoje istorije nije napala nijednog građanina naše zemlje, niti bilo kog pojedinca, a da je u skladu sa zakonom iskazivala svoje nezadovoljstvo i organizovala brojne protesne aktivnosti kada su se slične mračnjačke manifistacije organizovale, kao što je bila danas u organizaciji POKS-a.

 

Bez obzria, što je krvnik Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan, za nas je ova presuda ništavna i mi ponavljamo da mu je NAROD VEĆ PRESUDIO I DA ZA ZLIKOVCA NEMA MILOSTI! Istina je da je naš narod predvođen slavnom Narodnooslobodilačkom vojskom stao rame uz rame s narodima pobednicima nad fašizmom. Draža Mihailović je bio dokazani sluga okupatora, čije formacije, tokom Drugog svetskog rata, nisu vodile ni jednu značajnu bitku protiv okupatora, a već u prvoj godini rata su se otvoreno stavile u službu okupatora. Zajedno s okupatorom i drugim domaćim izdajnicima, pobegli su pred oslobodiocima, pred antifašističkom koalicijom, pred slavnom Narodnooslobodilačkom vojskom, jedinim oslobodiocima. Iako je naš narod izvojevao pobedu kojom je načinio ogroman civilizacijski iskorak i zaslužio večno divljenje i zahvalnost čitavog progresivnog i slobodoljubivog čovečanstva, buržoaske vlasti su rehabilitacijom lidera pokreta kojem je jedini cilj, tokom najvećeg dela rata, bio borba protiv antifašista, pokušale da srozaju to dostignuće.

 

Pokušaji falsifikovanja istorije i laži za koje se zalaže POKS su osuđene na propast. Mi smo rešeni da snažno dignemo glas potiv nepravde, protiv blaćenja slobodarske i antifašističke borbe našeg naroda i lažljive revizije istorije. Pritom uporno ponavljamo da se istorija ne može nanovo napisati, da se ona može samo falsifikovati. U opljačkanoj, okupiranoj, poniženoj, upropašćenoj Srbiji, koja stagnira i propada na svakom nivou i u svakom pogledu, pokušava se gnusnim falsifikatima nanovo atakovati na svest ojađenog naroda.

 

DRAŽA UBICA – NIKAD ANTIFAŠISTA!

STOP LAŽIMA POKS-a!

 

Sekretаrijаt NKPJ,

Sekretаrijаt SKOJ-а,

Beogrаd,

12.05.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A