SRAMNA ŠETNJA UZ LAGANJE

U Beogradu, 12. 05. 2019. godine je održana prva “Monarhistička antifašistička šetnja” u organizaciji POKS-a. Ova šetnja je organizovana u duhu izmišljanja tradicije i revizije istorije, kako bi pokazala da su reakcionarne i kvislinške snage tokom Drugog svetskog rata na čelu sa Dražom Mihailovićem i njegovim četnicima bili antifašisti, a ne kolaboranti. Uz to, ova maskarada želi da prikaže i to, da je pobegli kralj Petar II Karađorđević bio unesrećeni heroj, a ne kukavica koja je pobegla na sigurno ostavivši narod na cedilu.

 

 

Pored okupljanja i šetnje najmračnijih sila u našem gradu, koje pokušavaju da prekrajaju istoriju, POKS je u svom saopštenju izneo laž na ime Saveza komunističke omladine Jugoslavije, u kom se navodi da je ovaj opskurdni skup prošao mirno, iako je bilo najavljeno da će naša organizacija fizički napasti pripadnike ovoga skupa.

 

Mi, ističemo da je ova izjava sramna i lažna. SKOJ nikome nije pretio, niti je najavljivao da će se sa bilo kim fizički obračunati. Takve izjave nisu u duhu naše organizacije. Saopštenje POKS-a je čista kleveta prema našoj organizaciji, koja je trn u oku najmračnijim silama u našem društvu, jer je prepoznata u njemu kao organizacija koja je najdoslednija u borbi protiv revizije istorije. Ovakvo saopštenje ima za cilj da kriminalizuje našu organizaciju kao avanturističku i ekstremističku, koja je sakupljena od huligana, koji bi da “maltretiraju” nesrećne četnike i monarhiste. Takođe, mi ističemo da naša organizacija nema nasilnički karakter i da nikada fizički tokom svoje istorije nije napala nijednog građanina naše zemlje, niti bilo kog pojedinca, a da je u skladu sa zakonom iskazivala svoje nezadovoljstvo i organizovala brojne protesne aktivnosti kada su se slične mračnjačke manifistacije organizovale, kao što je bila danas u organizaciji POKS-a.

 

Bez obzria, što je krvnik Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan, za nas je ova presuda ništavna i mi ponavljamo da mu je NAROD VEĆ PRESUDIO I DA ZA ZLIKOVCA NEMA MILOSTI! Istina je da je naš narod predvođen slavnom Narodnooslobodilačkom vojskom stao rame uz rame s narodima pobednicima nad fašizmom. Draža Mihailović je bio dokazani sluga okupatora, čije formacije, tokom Drugog svetskog rata, nisu vodile ni jednu značajnu bitku protiv okupatora, a već u prvoj godini rata su se otvoreno stavile u službu okupatora. Zajedno s okupatorom i drugim domaćim izdajnicima, pobegli su pred oslobodiocima, pred antifašističkom koalicijom, pred slavnom Narodnooslobodilačkom vojskom, jedinim oslobodiocima. Iako je naš narod izvojevao pobedu kojom je načinio ogroman civilizacijski iskorak i zaslužio večno divljenje i zahvalnost čitavog progresivnog i slobodoljubivog čovečanstva, buržoaske vlasti su rehabilitacijom lidera pokreta kojem je jedini cilj, tokom najvećeg dela rata, bio borba protiv antifašista, pokušale da srozaju to dostignuće.

 

Pokušaji falsifikovanja istorije i laži za koje se zalaže POKS su osuđene na propast. Mi smo rešeni da snažno dignemo glas potiv nepravde, protiv blaćenja slobodarske i antifašističke borbe našeg naroda i lažljive revizije istorije. Pritom uporno ponavljamo da se istorija ne može nanovo napisati, da se ona može samo falsifikovati. U opljačkanoj, okupiranoj, poniženoj, upropašćenoj Srbiji, koja stagnira i propada na svakom nivou i u svakom pogledu, pokušava se gnusnim falsifikatima nanovo atakovati na svest ojađenog naroda.

 

DRAŽA UBICA – NIKAD ANTIFAŠISTA!

STOP LAŽIMA POKS-a!

 

Sekretаrijаt NKPJ,

Sekretаrijаt SKOJ-а,

Beogrаd,

12.05.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A