SPREČITI NEONACISTIČKI KONCERT U BEOGRADU

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zahteva od nadležnih organa da u subotu 10.oktobra spreče održavanje koncerta tri rasističke muzičke grupe u organizaciji neonacističke formacije Klub 28, koji treba da se održi u Beogradu u zgradi BIGZ-a na poslednjem spratu, sa početkom u 18 sati.

SKOJ zahteva zabranu tog koncerta jer na njemu treba da nastupe neonacistički bendovi „Iz revolta“, „Predskazanje“ i „Kristalna noć“ čija muzika predstavlja govor mržnje i širi naci-fašističke, rasističke, antisemitske i ksenofobne poruke. Drugi razlog je taj, što se na koncertu očekuje par stotina neonacista i drugih ultradesničarskih ekstremista iz Srbije i Republike Srpske čijim okupljanjem bi se na najdrskiji način prekršile epidemiološke mere i pospešilo širenje opakog korona virusa.

Koncert je zamišljen kao memorijalni skup posvećen Britancu Janu Stjuartu Donaldsonu, osnivaču neonacističke međunarodne skinhed mreže Krv i čast koja deluje i u Srbiji, preminulom u saobraćajnoj nesreći 1993. godine. Organizator koncerta Klub 28 je u praksi paravan za neonacističku „Srpsku divizuju Krv i čast“, čiji su pripadnici svojevremeno formirali u Srbiji zvanično zabranjenu organizaciju, Nacionalni stroj.

Brojke 2 i 8 u imenu Kluba28 predstavljaju drugo i osmo slovo abecede B i H sto su pocetna slova imena neonacističke grupacije koju je osnovao Jan Stjuart Donaldson, Blood and Honour, sto na engleskom znači Krv i čast (reči koje su predstavljale moto Hitler jugenda). Među organizatorima koncerta i članovima bendova koji treba da nastupe na istom nalaze se brojni ekstremistički izgrednici koji su u više navrata hapšeni zbog nasilničkih i kriminalnih radnji.

SKOJ poziva antifašističku javnost da digne svoj glas protiv održavanja ovog gnusnog koncerta čiji je cilj širenje rasističkih, antisemitskih i ksenofobnih poruka i mržnje.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

8.10. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A