SPOMENICIMA NARODNIH HEROJA VRAĆEN PRETHODNI SJAJ

Savez komunističke omladine Jugoslavije žestoko osuđuje skrnavljenje spomenika iz NOB-a i žrtvama fašizma od strane nacističkih grupacija. Ova skrnavljenja su postala sve učestalija među njihovim aktivnostima. Nakon što su nacistički huligani u noći 20. na 21. septembar oskrnavili spomenike u Beogradu na Kalemegdanu, aktivisti SKOJ-a su odmah sledećeg dana očistili spomenike od grafita i vratili su istima pređašnji sjaj.

Ovo je smo jedno u nizu uništavanja spomenika iz perioda NOB-a, a ono što je sramotno je činjenica da sadašnja buržoaska vlast koja se busa svojim antifašizmom, ništa nije učinila da se počinioci privedu pravdi. Nas komuniste ovo nimalo ne čudi, jer oni koji rehabilituju zločince iz perioda Drugog svetskog rata, oni koji vrše revizju u istoriji, oni koji uklanjaju spomenike iz perioda NOB-a, oni koji se bore protiv svih vrednosti koje je za sobom donela antifašistička borba i revolucija, ni ne mogu drugačije da se ponašaju prema istorijskom nasleđu naše slavne antifašističke i revolucionarne tradicije. Sadašnja vlast je vazal Brisela i Vašingtona, kao što su njihovi ideološki preci bili vazali Berlina, Rima i Londona. Njihova intertnost i tolerancija prema onima koji uništavaju spomenike iz perioda Narodnooslobodilačke borbe je, stoga, sasvim prirodna.

Savez komunističke omladine Jugoslavije poziva sve antifašističke organizacije i pojedince da se odupru kampanji koju vode nacističkie grupacije, a mi ćemo nastviti da vršimo pritisak u javnosti kako bi oni koji skrnave spomenike bili uhvaćeni i za to adekvatno kažnjeni.

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Sekretaretarijat SKOJ-a,

Beograd

23. 9. 2015. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A