SOLIDARNOST SA ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA U HRVATSKOJ

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) izražavaju najiskrenije saučešće porodicama nastradalih u razornom zemljotresu koji je danas pogodio centralne delove Hrvatske.

 

Razaranja i materijalna šteta su veliki, ali to je ništa spram izgubljenih ljudskih života, među kojima na žalost i dvanaestogodišnja devojčica iz Petrinje, kao i mladić star 20 godina.

 

Zemljotres se osetio širom regiona, materijalna šteta je zabeležena i van Hrvatske. I ova situacija je dokazala koliko su narodi na našim prostorima upućeni jedni na druge, koliko je naša sudbina povezana i isprepletena. Pred prirodnim nepogodama svi smo jednako nemoćni, a najveća uteha i sigurnost mogu se naći samo u zajedništvu i solidarnosti naroda.

 

Stoga, solidarišemo se sa svima koji su ostali bez najmilijih, želimo brz oporavak povređenima, kao i brzu obnovu materijalne štete.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

29. 12. 2020.

 

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A