SOLIDARNOST SA NARODOM KUBE I VENECUELE!

NKPJ i SKOJ su se priključili golobalnoj akciji solidarnosti sa narodima Kube i Venecule. Svakog 17. u mesecu je internacionalni dan podrške Kubi protiv ekonomske blokade.

Ovog meseca, zbog sve većeg ataka na Venecuelu, kubanski narod je pozvao da se pored solidarnosti sa Kubom, progresivne snage u svetu solidarišu i sa narodom Venecuele. NKPJ i SKOJ su se odazvali ovoj akciji i ispred Američkog kutka u Beogradu smo razvili parolu “YANKEES – END OF THE BLOCKADE OF KUBA – HANDS OFF VENEZUELA”!

Podsećanja radi, Američki kutak se nalazi u zgradi Doma omladine i njegova uloga je da propagira politiku američkog imperijalizma. Ova zloglasna institucija, uz Američku amabasadu u Beogradu, predstavlja perjancu sprovođenja američke politike u našoj zemlji.

Ovom simboličnom akcijom, naša Partija i naš omladinski Savez su nastavili tradiciju podrške ukidanju blokade ovoj socijalističkoj zemlji, a ujedno smo nastavili i tradiciju solidarnosti sa narodom Venecuele, sestrinskom Komunističkom partijom Venecuele i progresivnom vlašću na čelu sa predsednikom Nikolasom Madurom u borbi protiv američkog imperijalizma.

Jenki prekinite blokadu Kube!

Jenki dalje ruke od Venecuele!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekeretarija Saveza komunističke omladine Jugolavije. Beograd,

17.05.2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU PODRŠKA RADNICIMA RTV-a PODRŠKA ZA LUKAŠENKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA