SOLIDARNI S VENECUELOM! SVI SMO MI VENECUELA!

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) vas pozivaju da u subotu 16. septembra u 16 časova uzmete učešće u skupu solidarnosti s Venecuelom na Trgu Republike u Beogradu.

Skup organizuje Mreža intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta  za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju, povodom obeležavanja Svetskog dana solidarnosti s Venecuelom. Skupu će se obratiti, pored ostalih, ambasadorka Venecuele u Srbiji, drugarica Dia Nader De El Andari, kao i predstavnik naše Partije.

U saopštenju koje je povodom organizacije ovog skupa izdala ambasada Bolivarske Republike Venecuele, između ostalog se ističe da je Venecuela napadnuta sa svih strana i da se narod Venecuele junački bori da očuva mir, nezavisnost i suverenitet. Iskreno prijateljstvo, ljubav i podrška koju narod Srbije pruža Venecueli za Venecuelance je neprocenjiva, jer je narodu kojem prete lišavanjem slobode i stranom intervencijom solidarnost drugih naroda preko potrebna. Bez nje su prepušteni na milost i nemilost sila koje gledaju samo sopstvene interese i nije ih briga koliko će dece gladovati, koliko će ljudi živeti u bedi i ropstvu, koliko će nas izgubiti svoje voljene i koliko će naraštaja trpeti zbog nezajažljive pohlepe imperijalizma.

Venecuelanski komandat, čuveni Ugo Čavez je govorio „Ljubav se ljubavlju vraća“. U to ime, ambasada Venecuele vas od sveg srca poziva da zajedno istrajemo i podržimo Svetski dan solidarnosti s Venecuelom.

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

12. 09. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A