SKUP PODRŠKE OPTUŽENIM DRUGOVIMA KOMUNISTIMA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) obaveštavaju javnost da je sudski proces protiv drugova Bogdana Ninkovića i Milana Petkovića zakazan za 11. jul 2016. godine u Prekršajnom sudu u Ustaničkoj 14 u Beogradu.

U znak solidarnosti, tog dana sa početkom u 10.00 ispred Prekršajnog suda, biće održan skup podrške nepravično optuženim drugovima, ali i antimperijalistički protest kojim želimo da kažemo – Devenportu, napolje iz Srbije!

NKPJ i SKOJ pozivaju sve progresivne, antifašističke organizacije i pojedince da prisustvuju ovom skupu i dignu svoj glas protiv proganjanja komunista u ime “demokratske” Evropske Unije i njenih čelnika. Skojevcima se sudi za iskazan antiimperijalistički stav, jer u je Srbiji danas zabranjeno biti protiv EU i NATO.Istog dana, na poziv NKPJ i SKOJ-a sestrinske komunističke i radničke partije i omladinske organizacije će ispred ambasada Srbije u svojim zemljama održati demonstracije zbog sudskog procesa protiv drugova ili druge akcije solidarnosti.

Podsetimo, 23. febrara nekoliko naših članova se na miran i demokratski način usprotivilo održavanju predavanja šefa delegacije Evropske unije u Srbiji, Majkla Devenporta, na Fakultetu političkih nauka. Naši članovi ni na koji način nisu primenjivali fizičku silu, bilo koji oblik nasilja, niti su ikoga vređali i omalovažavali. Mirno su sedeli na svojim mestima, a glasno izrazili protest protiv prisustva zvaničnika EU na FPN-u.

Reakcijom obezbeđnja ipolicije u civilu, predati su policiji i uhapšeni članovi SKOJ-a Bogdan Ninković i Milan Petković. Napominjemo da hapšenje naših kolega na FPN-u, kao i samo prisustvo policije na njemu predstavlja najgrublje kršenje autonomije Beogradskog univerziteta!

STOP PROGONU KOMUNISTA!

EU POSLUŠNICI NAPOLJE IZ SRBIJE!

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A