SKOTA PROTERATI IZ SRBIJE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuju izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota “da se Srbija nalazi na pogrešnoj strani istorije, jer priznaje vlasti u Venecueli na čelu sa Nikolasom Madurom”.


Takva izjava Skota predstavlja mešanje u unutrašnje poslove Srbije, njegov komentar je neumesan i nedoličan diplomate i stoga bi nadležni trebalo da ga proglase za personu non grata i proteraju iz naše zemlje.

 

Venecuela je izložena stravičnim pritiscima zapadnog imperijalizma pre svega Trampove administracije. Sluge imperijalizma Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i Velike Britanije u Venecueli predvođene Huanom Gvaidom pokušavaju da izvrše nasilni prevrat i zemlju uvuku u građanski rat.

 

Ta prebogata država, sa najvećim rezervama nafte na svetu, koja je ujedno i glavni snadbeva nafte u Americi, prolazi kroz ekstremno teške ekonomske izazove suočena sa drakonskim stranim sankcijama, sabotažama, vojnim napadima i nasiljem, medijskim dezinformacijama i lažljivom propagandom imperijalističkih medija, kao i drugim vidovima agresivnih pritisaka.

 

Situacija u Venecueli tiče se svakog od nas, SAD ne prestaju da ugrožavaju suvereno pravo zemalja u svetu da same rešavaju svoja pitanja i vode samostalnu politiku. To je posebno jasno narodima Jugoslavije koji su na svojoj koži osetili šta znači imperijalistička agresija.

 

Kajl Skot je faktor nestabilnosti u Srbiji. On je instrument američkog imperijalizma koji podržava terorističke akcije protiv suverenih zemalja. On je u službi imperijalističke politike SAD uperene protiv interesa Srbije. Stoga je, Kajla Skota kao dokazanog neprijatelja našeg naroda potrebno momentalno proterati iz Srbije!

 

Dole američki imperijalizam!

 

Oterajte Skota!

 

Viva Maduro presidente!

 

Dalje ruke od Venecuele!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

25. 02. 2019.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A