SKOJ ZAHTEVA OD APR-a BRISANJE FIRME AMERIČKOG NEONACISTE

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predao je psimo direktoru Agencije za Privredne registre Milanu Lučiću zahtev, da Agencije za privredne registre odmah pokrene proceduru za brisanje iz registra firme „Vill2Rise“ u vlasništvu američkog državljanina Roberta Runda, poznatog po svojim neonacističkim, rasističkim i ksenofobnim stavovima.
Razlozi zbog kojih treba zabraniti rad njegovoj firmi, odnosno izbrisati je iz registra APR su sledeći:

 

1.Rundo je osuđivani pripadnik njujorške bande.
2.Osnivač je rasističke organizacije „ Rise Above Movement“. Smatra da „zapadnu civilizaciju ugrožavaju Muslimani, migranti i Jevreji“. Rundo u Sjedinjenim Američkim Državama čeka ishod sudskih postupaka zbog izazivanja nereda na uličnim protestima.
3.Postoje fotografije, kao neoboriv dokaz koji vam prilažemo a prosledili smo ga i Ministarstvu unutrašnjih poslova, o učestovanju Roberta Runda u ispisivanju uvredljivih grafita na Grobnici narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu.
4.Robert Rundo je finansijer mreže ultradesničarskih ekstremista pod nazivom „Beogradski nacionalisti“. Dvojica pripadnika te grupacije su nedavno uhapšena i sudiće im se zbog skrnavljenja i gašenja Večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda.

 

Rundo je osnovao firmu u Srbiji ne da bi ostvarivao privrednu aktivnost već kao paravan za organizovanje i finansiranje delovanja ultradesničarskih grupacija u našoj zemlji.

 

Kao vlasnik preduzeća u Srbiji, Rundo ima status stranog investitora sa pravom boravka koje može da obnavlja. Na taj način Rundo pokušava da se osigura i sebi stvori mogućnost da se ne odazove pozivu američkih pravosudnih vlasti.
Plasiranjem svojih proizvoda Rundova firma „Vill2Rise“ širi neonacističku, ksenofobnu i rasističku idelogiju koje su zabranjene u našoj zemlji.

 

Činjenica da je osuđeni kriminalac i ultradesničarski ekstremista neko ko legalno posluje u Srbiji može veoma da kompromituje i ugrozi ugled privrede i poslovne zajednice naše zemlje.

Zbog toga vas još jednom pozivamo da APR pokrene proceduru za brisanje iz registra firme „Vill2Rise“ Roberta Runda i da nas blagovremeno izvestite o tempu sprovođenja tog procesa.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije
Beograd,
26. 01. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A