SKOJ U SOLUNU NA MEĐUNARODNOM DOGAĐAJU POSVEĆENOM IZBEGLCAMA

Savez komunističke omladine Jugoslavije učestvovao na dvodnevnom događaju posvećenom izbeglicama u Solunu. Ovaj događaj okupio je komuniste iz različitih delova Evrope. Događaj je organizovala Komunistička parija Grčke (KNE), a održao se 8. i 9. aprila. SKOJ je predstavljala Nađa Pavlica, sekratar za međunarodne odnose. Događaj je obuhvatao ideološki seminar, svečanu manifestaciju, i posetu izbegličkom kampu. Sedmog aprila, pred početak događaja, delegacije su učestvovale u protestnom maršu PAME-a.

Međunarodni događaji su započeli su kačenjem velikog banera sa natpisom “SOLIDARNOST SA IZBEGLICAMA – Naš neprijatelj je kapitalizam koji proizvodi ratove i izbeglice” na Beli toranj, simbol Soluna. Delegati su, zatim, učestvovali na ideološom seminaru o položaju komunista u imperijalističkim ratovima. Učesnici seminara složili su se da nema biranja strana u ratovima koji su u interesu buržoazije i krupnog kapitala, i da je rat koji radni narod treba da vodi – rat protiv ekspolatacije. Usvojena je i deklaracija koja je poslata sestrinskim komunističkim omladinama, a koja će biti objavljena nakon usvajanja od organizcija.

U subotu uveče, na Makedonskom univerzitetu, održana je glavni političko – kulturna manifestacija. Delegati su održali pozdravne govore, a zatim se prisutnima obratio Nikos Ampatielos, Sekretar Centralnog komiteta KNE-a. Manifestacija je završena koncertom koji su organizovali muzičari iz redova KNE-a.

 

U nedelju, 9. aprila, delegati su posetili izbeglički kamp nadomak Soluna. Snabdeli su izbeglice školskim potrepštinama i imali prilliku da porazgovaraju sa ljudima iz Sirije i Avganistana o situaciji u njihovim zemljama.

Sekretarijat SKOJ-a,

14. 04. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ TRAŽI ULICU ZA MARADONU ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A