SKOJ TRAŽI ULICU ZA MARADONU

 

Aktivisti Saveza komunističke omladine Jugoslavije, predali su zahtev skupštini grada Beograda 27. 11. 2020. godine da se jedna ulica u Beogradu dodeli po imenu legendarnog argentinskog fudbalera Dijega Armanda Maradone, koji je preminuo nedavno od posledica srčanog udara. Maradona je bio veliki prijatelj našeg glavnog grada, sprpskog naroda i svih drugih naroda koji žive u našoj zemlji. Čuveni El Pibe je bio uz naš narod kada mu je bilo najteže, tokom sankcija koje su bile nametnute našoj zemlji i tokom zločinačke NATO agresije.

 

Maradona je bio žestoki kritičar američkog imperijalizma i veliki prijatelj kubanskog lidera Fidela Kastra (za koga je isticao da mu je duhovni otac), vencuelanskih lidera Uga Čaveza i Nikolasa Madura i mnogih drugih progresivnih lidera širom sveta. Svoje političke stavove je iskazivao i svojim tetovažama, na kojima se nalazio njegov zemljak koji je simbol komunističkih i progresivnih pokreta širom sveta, simbol potlačenih i revolucije – Erneto Gevara Če, kao i Fidela Kastra, koji je bio dugodišnji komunistički lider na Kubi i vođa revolucije.

 

Maradona je bio vapaj siromašnih. On je bio svestan svojih životnih grešaka i poroka, istakavši da je to posledica degenerativnog kapitalističkog sistema. Maradonu su slavili svi progrsivni ljudi širom Latinske Amerike, a da je on bio više od fudbalera isticao je poznati pisac i nobelovac Eduardo Galeano, koji je isticao da je on istinski narodni Bog, sa svim njegovim vrlinama i manama. Maradona će ostati uvek u srcima komunistima širom sveta i svim progresivnim ljudima, a naša narod će ga pamtiti kao velikog prijatelja koga smo nažalost izgubili. Zbog svega pobrojanog, naš omladinski Savez traži da se Maradoni dodeli ime ulice u našem glavnom gradu.

 

Večna slava El Pibeu!

 

Sekretarijat a Sveza komunističke omladine Jugoslavije,

 

Beograd,

 

27. 11. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A