SKOJ NA 27. ANTIIMPERIJALISTIČKOM KAMPU U GRČKOJ

Delegacija SKOJ-a, na čelu sa Prvim sekretarom, drugom Aleksandrom Đenićem učestovala je na 27. Antiimperijalističkom kampu u organizaciji Komunističke omladine Grčke. Ovogodišnji kamp je organizovan u Patri, trećem po veličini gradu u Grčkoj od 6.7 – 8.7. 2018. godine. Na Antiimperijalističkom kampu je bilo prisutno hiljade omladinaca iz čitave Grčke, a pored naše delegacije, bili su prisutni delegati iz Komunističke omladine Turske i Fronta komunističke omladine iz Italije.

Centralna manifestacija se odigrala 6. 7. 2018. godine u Patri. Tada je održan omladinski marš,  čija procesija je išla od glavne luke do Centralnog trga. Na Centralnog trgu u Patri drug Dimitris Kucubas je održao govor. On je u svom govoru istakao važnost omladine u borbi protiv imperijalizma, napomenuvši da je Komunistička omladina Grčke uvek bila avangarda među omladinom koja je okupljala oko sebe progresivne mase. Drug Kucubas je istakao da sadašnja vlada SIRIZ-e i ANEL-a vodi politiku u inetresu zapadog imperijalizma i da daje bezrezervnu podršku militarnim akcijama NATO pakta. On je istakao da najveću pretnju po mir predstavljaju nuklerane bojeve glave koje se nalaze u NATO bazama u Grčkoj.

Sledećeg dana, na omladinskom mitingu se obratio drug Aleksandar Đenić. On je istakako da mi danas živimo u imperijalizmu kao najvišem stadijumu kapitalizma. NATO pakt, koji je udarna pesnica Zapadnog imperijalizma je okupirao Balkansko poluostrvo. Drug Đenić je istakao da NATO nije tu da bi čuvao mir, već da bi izazivao nove sukobe. On je zaključio da mi, kao mladi komunisti moramo okupljati oko nas sve progresivne ljude i voditi jedinstvenu borbu protiv NATO okupacije i politike zavadi pa vladaj koja se vodi na Balkanu!

Ovogodišnji kamp su obležili bogat kulturno – umetnički program i predavanja na kojima su učescnici mogli da steknu znanja o taktici i načinu borbe komunista. Kamp je prošao u slavljeničkoj i drugarskoj atmosferi, jer Komunistička partija Grčke ove godine obeležava 100 godina postojanja, a Komunistička omladina Grčke 50. godina od osnivanja.

Naša delegacija je iskoristila priliku da održi bilateralne razgovore sa drugovima iz Grčke, Turske i Italije i razmeni informacije i iskustva u vezi sa svakodnevnom borbom. Takođe, Prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, davao je intervjue za glasila Grčke partije i omladine o političkoj situaciji u Srbiji i stavovima naše partije o njima.

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd.

12. 07. 2018.

 

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A