SKANDALOZNE IZJAVE ALEKSANDRA VUČIĆA O PROTESTU NA PRAVNOM FAKULTETU

Studentski front najoštrije osuđuje izjave buržoaskog proimperijalističkog premijera Aleksandra Vučića o nedavno održanoj blokadi Pravnog fakulteta. Premijer je, gostujući u emisiji „Teška reč“, izjavio kako je skandalozno sprečavanje„legendarnog profesora Žike Bujuklića“ da održi čas i fizički nasrtati na njega.

Svodeći blokadu na „ometanje časa“, Vučuć je banalizovao čitavu studentsku borbu. Blokada predstavlja rezultat dugačke i teške borbe studenata za adekvatne uslove studiranja. Aleksandar Vučić je zaboravio da napomene činjenicu da se taj isti Žika Bujuklić studentima obratio skandaloznom rečenicom: “Nemate vi nikakva prava“, i nije mu palo na pamet da takvu izjavu osudi. Niji spomenuo ni činjenicu da nijedan student bez partijske knjižice SNS-a nije smeo da priđe Pravnom fakultetu kada je otvarao bistu Slobodanu Jovanoviću, čoveku koji je bio zagovornik torture nad studntima koji su se borili za socijalnu transoformaciju društva pre Drugog svetskog rata. Nije neobično što nije komentarisao uslove studiranja. Nije neobično ni to što premijer, koji se u nastavku emisije čudio ljudima koji se žale na male plate, nije pomenuo previsoke školarine i komercijalizaciju znanja, kao i primenu retrogradne Bolonjske deklaracije. Nije neobično ni što nije pomenuo da se u tom trenutku piše novi Zakon o obrazovanju, koji ima za cilj da ukine budžetske studente. Ipak, izuzetno je sramotno širenje laži o fizičkim nastrajima na profesora. Iako je očekivano, za osudu je nipodištavati borbu mladih ljudi, onih koji su pokretač društva. Da li studenti trebaju da očekuju obračun sa njima, kao što je to činio Slobodan Jovanović, čiju bistu je Aleksandar Vučić otkrio? Odgovor je verovatno potvrdan.

Studentski front, stoga, zahteva da se Premijer javno izvini studentima. Za klevetu, sa jedne, a sa druge za bahato ponašanje prema studentima kada je on bio gost na Pravnom fakultetu. Studentski front poziva sve studentske organizacije i studente na zajedničku akciju u borbi za materijalne interese studenata, a monolitnost, strpljivost i upornost će nam biti neophodni kako bismo se izborili za naša prava.

Sekretarijat Studentskog fronta,

Beograd,

19. 11. 2015.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A