SAOPŠTENJE WFDY POVODOM SUKOBA INDIJE I PAKISTANA

Svetska federacija demokratske omladine sa zabrinutošću posmatra najnovije razvoje događaja između Indije i Pakistana koje se zbog vojnih operacija i aktivnosti naoružanih grupa suočavaju sa opasnošću od novih eskalacija tenzija. Narodi Indije i Pakistana su iskusili krvoproliće ratova u prošlosti i znaju da u ovim ratovima nema pobedničkog naroda već samo patnje naroda i zadovoljna vladajuća klasa.

Narodi obe zemlje se već suočavaju sa ozbiljnim  i bezbrojnim problemima kao što su nezaposlenost, nedovoljno zaposlenih, beskućništvo, diskriminacija, ograničen pristup zdravstvu i obrazovanju, dugovi itd. Rat između teritorija ili zemalja može samo da dovede do povećanja ljudi koji se već bore sa socijalnim i ekonoskim problemima.

 

Urgiramo da Vlade Indije i Pakistana da preuzmu hitne da preuzmu hitne akcije kako bi smanjili povećanje tenzija između dve nacije i da preuzmu sve neophodne korake kako bi sprečili nehumani konflikt.

 

Ohrabrujemo i iskreno tražimo da se narodi obe zemlje  ne odvajaju već da se ujedinjuju, da ne kreću ka ratu već ka miru, da ne mrze jedni druge već da posmatraju jedni druge kao jednake, da se ne bore između sebe već da se ujedine i zahtevaju prava za sve. Kao Svetska federacija demokratske omladine, ponavljamo našu solidarnost prema narodima Indije i Pakistana sa željama za dugotrajan mir između ove dve nacije.

 

Budimpešta,

01.03. 2019.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ODRŽAN 9. ANTIFAŠISTIČKI KAMP KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A