SAOPŠTENJE SVETSKE FEDERACIJE DEMOKRATSKE OMLADINE (WFDY) POVODOM BOBARDOVANJA SRJ

Na današnji dan, 24. marta ove godine obeležava se 20. godina od početka bobardovanja na SR Jugoslaviju. Vazdužni napadi su trajali od marta do juna 1999. godine i oni su širili smrt i uništavali sve oko sebe. Rezultat ove “humanitarne” intervencije NATO su i dalje vidiljivi.

 

 

WFDY je tokom bobardovanja bio prisutan na protestima u Beogradu i u praksi se solidarisao zajedno sa brojnim antiimperijalističkim organizacijama omladinskog pokreta, osuđujući zločine koji su se dešavali.

 

Ove godine, na 20. godišnjicu od NATO bombardovanja, između 21 – 24. marta, naši prijatelji iz Svetskog saveta za mir, zajedno sa nekoliko lokalnih organizacija, održali su međunarodnu konferenciju u Beogradu. WFDY je bio ponovo prisutan! Uz narod Srbije i uz sve narode sveta, zajedno protiv zločina imperijalizma!

 

24.03.2019.

 

 

 

 

Pratite nas na:

Facebook
Twitter
YouTube

NAJNOVIJE:

PRVI SEKRETAR SKOJ-a NA FPN-u IMPERIJALISTI – DALJE RUKE OD VENECUELE NKPJ i SKOJ PREDALI POTPISE ZA ANTI-NATO PETICIJU VLADI SRBIJE ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE KJO, SKOJ i MS – SRP ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA KOMUNISTIČKIH I RADNIČKIH OMLADINA EVROPE

POTPIŠI ANTI-NATO PETICIJU