REZULTATI REFERENDUMA JASNA ANTI-IMPERIJALISTIČKA PORUKA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozdravlja rezultate referenduma organizovanog na severu Kosova kojim su građani Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana skoro stoprocentnom većinom odbili da priznaju insititucije takozvanog “nezavisnog Kosova”. Organizovanjem referenduma i izjašnjavanjem na istom građani severa Kosova su još jednom iskazali svoj anti-imperijalistički i patriotski stav. Poslali su veoma jasnu poruku da ne priznaju marionetske pro-imperijalističke vlasti u Prištini kao ni diktate njihovih gazdi u Vašingtonu i Briselu. Rezultati glasanja nesumnjivo pokazuju da Srbi sa severa Kosova KFOR i EULEKS prepoznaju kao imperijalističke okupatore dela teritorije Srbije. Isto tako, građani četiri opštine na Kosovu i Metohiji su svojim glasanjem jasno poručili pro-imperijalističkom režimu u Beogradu da ne zastupa njihove interese.

SKOJ najoštrije protestuje protiv odluke Vlade Srbije da ne prihvati održavanje referenduma na severu Kosova. Potpuno je besmisleno i smešno da režim u Beogradu tvrdi da ne priznaje “nezavisnost Kosova” a da sa druge strane odbacuje referendum upravo o tom pitanju. Vlada Srbije se opredelila protiv referenduma jer on njenu politiku prema Kosmetu ispravno prikazuje kao pro-imperijalističku i nedoslednu. Sasvim je jasno da Vlada nije prihvatila referendum zato što se protiv njega izjasnila Evropska unija, tamnicu naroda u koju želi da uvede Srbiju, protivno njenim interesima. Srbi sa severa Kosova su odbacili podaničku politiku koju Beograd sprovodi prema Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji i digli svoj glas protiv imperijalističke okupacije Kosova i njegovih marioneta u Prištini. Svaki anti-imperijalistički čin na Kosovu i Metohiji treba podržati kao progresivan jer samo odlaskom okupatorskih trupa NATO, mogu se steći uslovi za miran, dostojanstven i ravnopravan život Albanaca i Srba u južnoj srpskoj pokrajini.
Sekretarijat SKOJ-a
Beograd, 18. februar 2012.god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ TRAŽI ULICU ZA MARADONU ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A