REHABILITACIJA ZLIKOVCA NEĆE PROĆI

25. januara 2013., na dan kada je pre tačno 21. godinu kao podmladak Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) reosnovan SKOJ, održano je još jedno u nizu ročište u procesu rehabilitacije narodnog izdajnika, kvislinga i po zlu čuvenog lidera tzv. Ravnogorskog pokreta – Dragoljuba Mihailovića. Aktivisti NKPJ-a i SKOJ-a su i ovaj put protestvovali ispred Trećeg opštinskog suda u Beogradu u kom se ovaj postupak vodi. To je bio najbolji način da se borbeno i dosledno obeleži značajan jubilej naše organizacije koja se diči time što postoji duže od svih zajedno klero-fašističkih plaćeničkih grupica koje su pružale podršku režimskom buržoasko-imperijalističkom pokušaju falsifikovanja istorije.

Sa zastavama Partije i SKOJ-a, socijalističke Jugoslavije i Srbije, transparentima na kojima je pisalo „narod mu je već presudio – za zlikovca nema milosti“, uz borbena skandiranja i partizanske pesme naši aktivisti su jasno poručili da ćemo se uporno boriti protiv sramnih pokušaja režima i njihovih gazda iz Brisla, Vašingtona i Berlina da rehabilituju najveću sramotu i simbol svega nazadnog i mračnog što je naš narod imao u skorijoj prošlosti – Mihailovića i time čitav kvislinško-koljački četnički pokret. Deluje iluzorno da u 2013. godini u Srbiji neko uopšte pokušava na tako podmukao način da uzdiže ljagu naše istorije, ali taj čin, kao što smo već do sada pisali, predstavlja samo jednu od epizoda restauracije kapitalizma u Srbiji, o čijim smo katastrofalnim posledicama takođe do sada redovno pisali, a razume se da ćemo nastaviti i dalje. Zato ko god ne govori o kapitalizmu, nek ćuti o četnicima.

Ročište zakazano za današnji dan se, da li sasvim slučajno, idealno uklopilo u neke od krupnijih aktuelnosti. Jedna od njih je događaj od pre svega nekoliko dana, kada su iz SAD, o trošku poreskih obveznika Srbije, stigli posmrtni ostaci kralja Petra Karađorđevića koji je zemlju kukavički napustio s tovarom blaga i otputovao u London prepustivši svoj narod na nemilost fašističkom okupatoru. Ovaj bednik, kukavica i notorni alkoholičar je sahranjen po vlastitoj želji u Čikagu, među raznim drugim izadajnicima i neprijateljima naroda Jugoslavije kojima su Sjedinjene države pružile sigurno utočište. Uz pompu i počasti, doček patrijarha, vrha crkve i buržoaske države, koji zajedno podrazumevaju nove megalomanske troškove koje je napravila vlada Ivice Dačića usred nekoliko najava masovnih otpuštanja radnika, stigao je kralj, jedan od najvećih simbola naše bede. Podsećamo da su prošle godine kao njegova prethodnica stigli i posmrtni ostaci kvislinga koji se bio potpisom zakleo na vernost Hitleru, Kneza Pavla, a najnoviji događaji na Kosovu i Jugu Srbije u kojima je u centralnom planu agresija na istorijsko sećanje, tj veličanje terorista i balističkih kvislinga i skrnavljenje spomenika NOB-a, u celosti upotpunjuju slike nasilne agresije na svest radnog naroda. To je istinski cilj buržoazije, to je razlog zbog kog rehabilituju zlikovca.

Neće proći!

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

25.01.2013.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A