REHABILITACIJA LJOTIĆEVSKIH ZLOČINA NEĆE PROĆI

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuje povodom održavanja sramne izložbe “Ni koledž ni tamnica” u Smederevskoj Palanci, Novom Sadu i Beogradu koja ima reakcionarni cilj da na drzak način propagira poraženu ideju ljotićevske i nedićevske kvislinške politike u Drugom svetskom ratu i da opravda grozomorne zločine koje su počinile te izdajničke formacije.

Izložbom cinično nazvanom “Ni koledž ni tamnica” organizatori su pokušali, neuspešno naravno, da rehabilituju izdajnike srpskog naroda i Jugoslavije Milana Nedića, predsednika kvislinške vlade za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu i vođu jugoslovenskih, pretežno srpskih fašista , Dimitrija Ljotića predvodinika Jugoslovenskog narodnog pokreta “Zbor” organizacije odgovorne za brojne zločine i saradnju sa okupatorom. Jedan od brojnih zločina ljotićevaca za vreme Drugog svetskog rata je bio formiranje Zavoda za prinudno vaspitanje omladine,koncentracionog logora za komunističku i antifašističku omladinu. U taj koncentracioni logor su prinudno dovođeni i tu protiv svoje volje držani svi oni za koje bi ostrašćena ljotićevska kvislinška banda smatrala da su “pod uticajem komunista”. Cilj formiranje sramnog kazamata nije bio “spašavanje srpske omladine od odmazde okupatora” kako i danas lažu ljotićevski izdajnici već ideolooška indokrinacija i prevođenje tih zatočenih omladinaca u redove fašističkih ljotićevskih i nedićevskih formacija, odnosno na stranu Trećeg Rajha. Ma šta lagala ljotićevska banda istina je da je veoma mali broj zatočenika “prevaspitan”. Najveći broj je ostao veran idealima slavnog revolucionarnog SKOJ-a, marksizma-lenjinizma i antifašizma a svi oni koji su prkosili tlačiteljima i pokušavali da pobegnu iz logora prebacivani su u druge okupatorske i kvislinške zatvore gde su bili streljani. Reč je bila o klasičnom koncentracionom logoru u kome su maltretirani i maloletnici mnogi od njih stari svega 14 godina.

SKOJ izražava svoje gnušanje zbog organizovanja takve izložbe i pita se kako to da buržoaske pro-imperijalističke vlasti u Srbiji kojima su usta puna “antifašizma” mogu da dozvole održavanje izložbe koja veliča nedela fašističkih saradnika u Drugom svetskom ratu, ljotićevaca i nedićevaca. Međutim, ako se zna da je Vlada Srbije sa najvećim počastima dočekala posmrtne ostatke kneza Pavla Karađorđevića, izdajnika Jugoslavije koji je potpisao “Trojni pakt” i kralja Petra Drugog Karađorđevića koji je izdao okupiranu zemlju i kukavički pobegao u inostranstvo noseći tovare zlata i ako se zna da ta ista buržoaska vlada i dalje toleriše postavljanje spomen ploče “Aćif Efendiji”, vojnom upravniku Novog Pazara, izdajniku muslimanskog naroda i Jugoslavije i slugi naci-fašističkog okupatora, zatvaranje očiju pred rehabilitacijom ljotićevskih zločinaca ne iznenađuje ni malo. Buržoaske vlasti takođe javnosti Srbije duguju odgovor kako je moguće da izložbu koja veliča ljotićevski pokret koji se po svim aktuelnim zakonima Srbije smatra izdajničkim organizuje individua koja se odaziva na ime Aleksandar Nikolić, u svojstvu direktora Istorijskog arhiva Smederevske Palanke. Zbog toga SKOJ izričito zahteva od nadležnih u opštini Smederevska Palanka ali i od Vlade Srbije (čijom je odlukom iz 1996. godine ingerencija Istorijskog arhiva Smederevska Palanka proširena na teritoriju opština Velika Plana i Žabari) da Nikolić odmah bude smenjen sa funkcije koju obavlja zbog veličanja kvislinške poražene ideologije u Drugom svetskom ratu. Dokaz da je rehabilitacija ljotićevskih zločina jedini motiv ove sramne izložbe potvrđuje i to da je suorganizator izložbe i internet portal “Novo videlo”, a reč je o propagatorima ljotićevske ideje u Srbiji tesno povezanim sa ljotićevskom emigracijom, okupljenom oko časopisa “Iskra” koju uređuje Ljotićev sin Vladimir, a koja okuplja pripadnike kvislinške zločinačke formacije “Srpski dobrovoljački korpus” koja se u Drugom svetskom ratu borila na strani okupatora a pred kraj rata je čak inkorporirana u po zlu čuvene nacističke SS jedinice.

SKOJ poručuje kako salonskim pristalicama ljotićevske reakcionarne ideje iz “Novog videla” tako i njihovoj uličarskoj sabraći iz Srbske akcije i drugih klerofašističkih i nacističkih organizacija baziranih na učenju srpskog fašiste i izdajnika Dimitrija Ljotića da će se jalovi pokušaji rehabilitacije ideje koju naš narod nikada nije prihvatio završiti neslavno, isto onako kako je okončao svoje postojanje pokret “Zbor” i “Srpski dobrovoljački korpus”.

Stop rehabilitaciji ljotićevskih i nedićevskih kvislinga!

Slava žrtvama fašističkog logora u Smederevskoj Palanci!

Sekretarijat SKOJ-a,
Beograd, 24. februar 2013.god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A