PROTIV UČEŠĆA SRBIJE U VOJNIM OPERACIJAMA EU I NATO

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuje protiv odluke Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije da se odobri učešće srpske vojske i policije u 2013. godini u vojnim operacijama pod pokroviteljstvom Evropske unije.

SKOJ se protivi da državljani Srbije učestvuju u agresorskim vojnim operacijama imperijalističke Evropske unije, samim tim i NATO, protiv slobodoljubivih država i naroda sveta. Evropska unija je uz NATO i Sjedinjene Američke Države okosnica imperijalističkih rušilačkih udara širom planete. Učešće srpskih vojnika i policajaca u ostvarivanju imperijalističkih ciljeva EU, NATO i SAD je protivno idealima pravde i slobodoljubivim tradicijama našeg naroda. SKOJ najoštrije protestuje protiv odluke buržoaskih pro-imperijalističkih vlasti kojom vojska i policija Srbije postaje oruđe u rukama zapadnog imperijalizma i faktički okupator u zemljama koje ne žele da prihvate diktate koji se sprovode zarad sebičnih interesa multinacionalnih kompanija.

Sramno je da srpske pro-imperijalističke buržoaske vlasti donose odluke kojim se srpska vojska i policija stavlja u službu zapadnog imperijalizma koji je 1999. godine izvršio agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju a od Srbije oteo njen integralni deo Kosovo. Naš narod je na svojim plećima osetio razaranje koje donosi zapadni imperijalizam, razbijač naše socijalističke domovine SFR Jugoslavije i izazivač krvavog bratoubilačkog rata na našim prostorima. Kako je doneo nesreću našem narodu, tako zapadni imperijalizam donosi nesreću mnogim narodima širom sveta, zarad gramzivih političkih i ekonomskih interesa sopstvene buržoazije. SKOJ poručuje da srpski vojnici i policajci nisu dužni da ginu za nepravedne i osvajačke ciljeve zapadnog imperijalizma i traži da buržoaske vlasti odmah opozovu sramnu odluku koja baca ljagu na miroljubivu tradiciju našeg naroda. Takođe, učešće srpskih snaga u takvim nepravednim imperijalističkim atacima samo će uništiti ugled ali i dovesti u pitanje bezbednost kako naše države tako i naših građana koji mogu da postanu meta odmazde raznih ekstemističkih grupacija koje se služe metodama individualnog terora. SKOJ ocenjuje da je od strane buržoaskih pro-imperijalističkih vlasti potpuno licemerno donošenje odluke o učešću naših vojnih i policijskih snaga u vojnim operacijama u drugim zemaljama dok se Kosovo i Metohija nalazi pod okupacijom zapadnog imperijalizma a bezbednosnim snagama Srbije nije dozvoljeno prisustvo na toj teritoriji koja je po važećem Ustavu integralni deo naše zemlje. SKOJ se protivi i tome da srpske snage učestvuju i u vojnim operacijama pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija ako su one ustanovljene pod pritiskom i u interesu zapadnog imperijalizma.

Srpska vojska i policija ne može da bude deo agresorskih intervencija zapadnog imperijalizma i NATO jer su takve intervencije podjednako uperene i protiv interesa Srbije i protiv interesa slobodoljubivog čovečanstva. Iz toga jasno proizilazi da Srbija nikako ne treba da bude član imperijalističkih vojnih saveza „Partnerstvo za mir“ i NATO.

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

12. februar 2013.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A