PROTIV REHABILITACIJE NEDIĆA

Velika grupa antifašista okupila se danas na protestu protiv rehabilitacije fašiste i kvislinga, Milana Nedića. NKPJ i SKOJ imali su vodeću ulogu u ovom skupu, a zajedno s nama i SUBNOR Beograda. I današnjom, kao i prethodnim aktivnostima, poslali smo jasnu poruku – rehabilitacija izdajnika ne sme i neće proći.

 

Još jedan, u nizu protesta protiv rehabilitacije Milana Nedića, održan je danas 23. 05. 2016. ispred Višeg suda u Timočkoj 15. Ovim, kao i prethodnim skupovima, izražavamo protest protiv sramnog pokušaja rehabilitacije fašističkog kvislinga Milana Nedića. Na protestu su se pevale partizanske pesme, nošena su komunistička obeležja, i na dostojanstven način smo poslali svoju poruku. Smatramo da je rehabilitacija Nedića nastavak saradnje sa okupatorom, i da oni koji ovu rehabilitaciju podržavaju, direktno podržavaju i okupaciju naše zemlje.

 

Sa druge strane, grupacija od nekoliko huligana, ponovo je nosila zakonom zabranjena fašistička obeležja. Državni organi ni ovoga puta nisu reagovali, već su štitli huligane. Podsetimo da je ta ista grupacija, uoči prethodnog protesta demolirala tablu ispred prostorija NKPJ I SKOJ-a, i ispisala preteće grafite – “Smrt komuni”, “Komunisti kraj vam doći mora, sudiće vam omladina Zbora; “Anti antifa” i njima slične. Počinioci su prijavljeni policiji, međutim, do današnjeg dana ni po tom pitanju državni aparat nije reagovao.

 

Podsećamo da je ovo samo jedna u nizu akcija koje će NKPJ i SKOJ sprovesti u cilju sprečavanja sramne rehabilitacije. Oštro se suprotstavljamo prekrajanju istorije, stavljanjem četnika, a zatim i nedićevaca na stranu onih koji su zaista branili zemlju od okupatora.

 

Rehabilitacija izdajnika neće proći!

 

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

 

Beograd,

 

23. maj 2016. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A