PROTESTNI SKUP PROTIV REHABILITACIJE NEDIĆA

NKPJ i SKOJ su protestovali protiv rehabilitacije izdajnika srpskog naroda Milana Nedića. I današnjom, kao i prethodnim aktivnostima, poslali smo jasnu poruku – rehabilitacija izdajnika ne sme i neće proći.

Još jedan u nizu protesta protiv rehabilitacije Milana Nedića, održan je danas 20. 02. 2017. ispred Višeg suda u Timočkoj 15. Ovim, kao i prethodnim skupovima, izražavamo protest protiv sramnog pokušaja rehabilitacije fašističkog kvislinga Milana Nedića. Na protestu su se pevale partizanske pesme, nošena su komunistička obeležja, i na dostojanstven način smo poslali svoju poruku. Smatramo da je rehabilitacija Nedića nastavak saradnje sa okupatorom, i da oni koji ovu rehabilitaciju podržavaju, direktno podržavaju i okupaciju naše zemlje.

S druge strane, grupacija od nekoliko huligana, ponovo je nosila zakonom zabranjena fašistička obeležja. Državni organi ni ovoga puta nisu reagovali, već su štitli huligane. Pored isticanja svojih obeležja koja bi morala da budu oduzeta a oni koji ih ističu privedeni zakonu, među nekolicinom pristalica fašističkih ideja i rehabilitacije Milana Nedića,

Podsećamo da je ovo samo jedna u nizu akcija koje će NKPJ i SKOJ sprovesti u cilju sprečavanja sramne rehabilitacije. Oštro se suprotstavljamo prekrajanju istorije, stavljanjem četnika, a zatim i nedićevaca u isti koš s onima koji su zaista branili zemlju od okupatora.

Rehabilitacija izdajnika neće proći!

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

20. 02. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A