PROTEST PROTIV POVEĆANJA ŠKOLARINA

Studentski front (SF) poziva sve svoje aktiviste i simpatizere da se priključe protestu ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu koji će se održati u četvrtak 16. maja sa početkom u 16 časova u organizaciji progresivnih i borbenih studenata.

Ovaj protest predstavlja reakciju studenata na odluku univerzitetskih vlasti da povećaju školarine na 13 fakulteta. Podsećamo da su školarine u Srbiji među najskupljima u Evropi, tako da odluka rukovodstva Beogradskog univerziteta znači još brutalnije otimanje para i želju za konačnim obračunom sa siromašnim studentima. Aktivisti Studentskog fronta, čiji je osnovni cilj uvođenje besplatnog obrazovanja, će, kao i do sada, stajati u prvim borbenim redovima i aktivno učestovati u organizaciji protesta u savezu sa svim progresivnim elementima na Univerzitetu koji se bore protiv komercijalizacije obrazovanja! Stoga, priključi se protestu čiji su zahtevi:

1. Momentalna obustava povećanja školarina!

2. Protivljenje ukidanju autonomije fakulteta!

3. Javna podrška profesora u borbi za javno finansirano obrazovanje!

Studenti, a ne klijenti!

Znanje nije roba!

Studentski front

Beograd, 8. maj 2013.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A