PROTEST PROTIV POVEĆANJA ŠKOLARINA

Studentski front (SF) poziva sve svoje aktiviste i simpatizere da se priključe protestu ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu koji će se održati u četvrtak 16. maja sa početkom u 16 časova u organizaciji progresivnih i borbenih studenata.

Ovaj protest predstavlja reakciju studenata na odluku univerzitetskih vlasti da povećaju školarine na 13 fakulteta. Podsećamo da su školarine u Srbiji među najskupljima u Evropi, tako da odluka rukovodstva Beogradskog univerziteta znači još brutalnije otimanje para i želju za konačnim obračunom sa siromašnim studentima. Aktivisti Studentskog fronta, čiji je osnovni cilj uvođenje besplatnog obrazovanja, će, kao i do sada, stajati u prvim borbenim redovima i aktivno učestovati u organizaciji protesta u savezu sa svim progresivnim elementima na Univerzitetu koji se bore protiv komercijalizacije obrazovanja! Stoga, priključi se protestu čiji su zahtevi:

1. Momentalna obustava povećanja školarina!

2. Protivljenje ukidanju autonomije fakulteta!

3. Javna podrška profesora u borbi za javno finansirano obrazovanje!

Studenti, a ne klijenti!

Znanje nije roba!

Studentski front

Beograd, 8. maj 2013.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A