PROTEST PROTIV EMITOVANЈA SERIJE „RAVNA GORA“

Pozivamo vas da zajedno podignemo glas protiv emitovanja serije „Ravna gora“, najnovijeg pokušaja falsifikovanja istorije i to na „javnom servisu svih građana“ – RTS-u.

Smešno je očekivati da će serija „Ravna gora“ Radoša Bajića biti pokušaj „objektivnog“ prikazivanja razdoblja Drugog svetskog rata kod nas. Sam Radoš Bajić je od ranije poznat kao simpatizer Ravnogorskog pokreta i suludo je pomisliti da će se u njegovoj seriji Ravnogorski pokret, po kom je serija i nazvana, prikazati objektivno. Jedino moguće objektivno prikazivanje po zlu čuvenog Ravnogorskog pokreta je kao pokreta krvničkih narodnih neprijatelja i slugi okupatora.

„Objektivni“ pokušaj mirenja četnika i partizana, na šta se Bajić poziva, nije nam nikakva nepoznanica. Istu stvar rade i srpske buržoaske vlasti, a to se zove revizija istorije. Ona za konačni cilj ima potpunu rehabilitaciju Ravnogorskog pokreta, a blaćenje slavne Narodnooslobidalačke borbe i naše revolucije, što je proces koji je u Srbiji već prilično odmakao.

U tome leži najveća opasnost serije protiv koje dižemo glas istog dana kada je najavljena njena premijerna epizoda, u nedelju 10. novembra u minut do 12 ispred zgrade RTS-a, Takovska 10.

Zaustavimo emitovanje serije „Ravna gora“!

Zaustavimo rehabilitovanje narodnih neprijatelja!

NKPJ-SKOJ

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A