PROTEST ISPRED AMBASADE TURSKE U ORGANIZACIJI NKPJ I SKOJ

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozivaju progresivne građane Beograda i Srbije da dođu na protest ispred ambasade Turske na uglu ulica Kneza Miloša i Krunske u sredu 12. juna 2013. godine sa početkom u 12 sati.

NKPJ i SKOJ svojim protestom pružaju podršku slobodoljubivom narodu Turske, koji predvodi Turska komunistička partija (TKP) u borbi protiv represije antinarodnog, pro-imperijalističkog buržoaskog režima Ejupa Erdogana. Masovne demonstracije u Turskoj su jasan pokazatelj da je narod te zemlje ustao protiv autoritarnog i konzervativnog buržoaskog režima koji decenijama teroriše sopstveni narod i verno služi interesima zapadnog imperijalizma u regionu. Narod Turske se digao na ustanak jer je sit policijske brutalnosti koja za cilj ima očuvanje buržoaskog režima i jer ne želi da trpi ogromne klasne razlike koje postoje između enormno bogate manjine i širokih slojeva radnog naroda koji jedva sastavlja kraj sa krajem. Narod Turske je svestan šovinističke politike koju njihova buržoaska vlada vodi prema kurdskom narodu koji se bori za elementarna prava, a sa druge strane turski narod je svestan i pogubnosti politike sluganstva interesima Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i imperijalističke udarne pesnice NATO koju sprovodi Erdoganova vlada i turska buržoazija. Turski narod je na veličanstvenim masovnim demonstracijama na kojima zahteva slobodu i socijalnu pravdu digao svoj glas i protiv prljave uloge koju Turska ostvaruje podrškom sirijskoj pro-imperijalističkoj opozicionoj bandi. NKPJ i SKOJ na protestu ispred ambasade Turske izražavaju i internacionalističku solidarnost sa svojom sestrinskom Turskom komunističkom partijom (TKP) koja je u prvim borbenim redovima demonstracija ali je istovremeno i prva na udaru reakcionarnog buržoaskog Erdoganovog režima. NKPJ i SKOJ najoštrije protestuju zbog represije turskog buržoaskog pro-imperijalističkog režima prema TKP i policijskog upada u sedište te partije kada je uhapšen veliki broj njenih aktivista. NKPJ i SKOJ podržavaju sve zahteve demonstranata i drugova iz TKP i poručuju da reakcionar Erdogan mora da ode sa vlasti.

NKPJ i SKOJ na protestu ispred ambasade Turske nastupaju pod parolama „Solidarnost sa narodom Turske“ i „Erdogane dalje ruke od TKP“.

Živela borba naroda Turske za slobodu i socijalnu pravdu!

Dole sa turskom pro-imperijalističkom buržoaskom vladom!

Živela slavna Turska komunistička partija!

Erdogane dalje ruke od turskih komunista!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije
Beograd, 10.jun 2013. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A