PROTEST ISPRED AMBASADE TURSKE U ORGANIZACIJI NKPJ I SKOJ

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozivaju progresivne građane Beograda i Srbije da dođu na protest ispred ambasade Turske na uglu ulica Kneza Miloša i Krunske u sredu 12. juna 2013. godine sa početkom u 12 sati.

NKPJ i SKOJ svojim protestom pružaju podršku slobodoljubivom narodu Turske, koji predvodi Turska komunistička partija (TKP) u borbi protiv represije antinarodnog, pro-imperijalističkog buržoaskog režima Ejupa Erdogana. Masovne demonstracije u Turskoj su jasan pokazatelj da je narod te zemlje ustao protiv autoritarnog i konzervativnog buržoaskog režima koji decenijama teroriše sopstveni narod i verno služi interesima zapadnog imperijalizma u regionu. Narod Turske se digao na ustanak jer je sit policijske brutalnosti koja za cilj ima očuvanje buržoaskog režima i jer ne želi da trpi ogromne klasne razlike koje postoje između enormno bogate manjine i širokih slojeva radnog naroda koji jedva sastavlja kraj sa krajem. Narod Turske je svestan šovinističke politike koju njihova buržoaska vlada vodi prema kurdskom narodu koji se bori za elementarna prava, a sa druge strane turski narod je svestan i pogubnosti politike sluganstva interesima Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i imperijalističke udarne pesnice NATO koju sprovodi Erdoganova vlada i turska buržoazija. Turski narod je na veličanstvenim masovnim demonstracijama na kojima zahteva slobodu i socijalnu pravdu digao svoj glas i protiv prljave uloge koju Turska ostvaruje podrškom sirijskoj pro-imperijalističkoj opozicionoj bandi. NKPJ i SKOJ na protestu ispred ambasade Turske izražavaju i internacionalističku solidarnost sa svojom sestrinskom Turskom komunističkom partijom (TKP) koja je u prvim borbenim redovima demonstracija ali je istovremeno i prva na udaru reakcionarnog buržoaskog Erdoganovog režima. NKPJ i SKOJ najoštrije protestuju zbog represije turskog buržoaskog pro-imperijalističkog režima prema TKP i policijskog upada u sedište te partije kada je uhapšen veliki broj njenih aktivista. NKPJ i SKOJ podržavaju sve zahteve demonstranata i drugova iz TKP i poručuju da reakcionar Erdogan mora da ode sa vlasti.

NKPJ i SKOJ na protestu ispred ambasade Turske nastupaju pod parolama „Solidarnost sa narodom Turske“ i „Erdogane dalje ruke od TKP“.

Živela borba naroda Turske za slobodu i socijalnu pravdu!

Dole sa turskom pro-imperijalističkom buržoaskom vladom!

Živela slavna Turska komunistička partija!

Erdogane dalje ruke od turskih komunista!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije
Beograd, 10.jun 2013. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ TRAŽI ULICU ZA MARADONU ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A