PRIORITET ZA VAKCINACIJU STUDENTI DOMCI I RADNICI

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) od nadležnih u Srbiji zahteva da među prioritetima za dobijanje vakcine protiv korona virusa budu i studenti koji žive u studentskim domovima.

 

Taj deo studentske populacije je najugroženiji i najviše pod udarom epidemije i potrebno ga je adekvatno zaštiti vakcinacijom.

 

SKOJ ističe da bi prioritet za vakcinaciju pored medicinskih radnika i novinara, trebalo da budu trgovinski, građevinski i fabrički radnici kao i rudari.  Sve nabrojane delatnosti su bile prinuđene da svakodnevno idu na posao kako bi društvo nesmetano funkcionisalo u periodu korona virusa. Bez vlasnika kapitala se može ali ne i bez radničke klase, koja je stub društva i tokom epidemije, i zato njeni pripadnici treba da budu prioritet u vakcinaciji.

 

SKOJ sa oduševljenjem pozdravlja dolazak u zemlju ogromnih količina kineskih vakcina državne kompanije “Sinofarm”.  Vakcina koja dolazi iz zemlje koja se najuspešnije bori protiv pandemije korona virusa je ponos socijalističkog zdravstva i neoboriv dokaz njegove prednosti, i u ovom segmentu, u odnosu na kapitalističko.

 

Svi članovi Sekretarijata Centralnog komiteta SKOJ-a će se prijaviti za imunizaciju vakcinom “Sinofarma”, a naš omladinski Savez poziva sve svoje članove i simpatizere da urade isto.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

20. 01. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A