PREMINULA PROFESORKA LJILJANA BOGOEVA SEDLAR

Obaveštavamo javnost, prijatelje i naše članstvo da je 24. januara iznenada preminula profesorka dr Ljiljana Bogoeva Sedlar.

 


Profesorka Ljiljana Bogoeva Seldar je bila veliki prijatelj Nove komunističke partije Jugoslavij i Saveza komunističke omladine Jugoslavije. Rado se odazivala učešću u mnogim manifestacijama i aktivnostima koje smo organizovali, poput mitinga, akcija solidarnosti, svečanih akademija, komemorativnih skupova, antifašističkog kampa i drugo, kojima je ona uvek davala poseban ton, svojom erudicijom, širokoumnošću, svestranošću, uvek interesantnim informacijama, ali možda i još više čeličnom voljom i optimizmom revolucionara, borca s velikim srcem. Ona je ostavila veliki trag na formiranje velikog broja revolucionara, a njena beskompromisna borba je bila insipracija za sve progresvine ljude u Srbiji. Ona je na put izvela ogroman broj studenata, među kojima je važila za omiljenu profesorku. Ljiljana Bogoeva Sedlar je uvek stajala u prvim borbenim redovima i za nju nisu postojale prepreke.

 

Ljiljanu Bogoevu Sedlar, pamtićemo kao beskompromisnu antifašistkinju, antiimperijalistkinju i borca za humaniji i pravedniji svet. Ona će ostati primer našem članstvu kako se bori za svoje ideale i na koji način se brane pravedni principi humanosti. Ispred našeg članstva izražavamo veliko i duboko žaljenje zbog nenadoknadivog gubitka. Porodici izjavljujemo najdublje saučešće. Svima će nam nedostajati naša draga profesorka. Neka joj je večna slava i hvala!

 

Ispraćaj pred kremaciju će biti na Novom groblju u četvrtak 30. januara u 10:30.

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

25.01.2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ UČESTVOVAO NA SKUPU PROTIV REVIZIJE ISTORIJE U BOLONJI ODRŽAN SKUP PROTIV PRIVATNIH IZVRŠITELJA U ORGANIZACIJI NKPJ i SKOJ-a – KOMUNISTI PREDALI PISMO VUČIĆU SKUP PROTIV IZVRŠITELJA U ORGANIZACIJI NKPJ I SKOJ-a ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE SKOJ-a, FGC (ITALIJA) i MS (HRVATSKA) VENECUELA ODBACUJE NAPAD AMERIČKE VLADE NA VENECUELANSKU AVIOKOMPANIJU CONVIASA

SKUP PROTIV IZVRŠITELJA

SKUP PROTIV IZVRŠITELJA