PREKINUTI PRIKAZIVANJE KLEVETNIČKOG FILMA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) sa gnušanjem protestuje protiv prikazivanja u bioskopima širom Srbije skandaloznog antikomunističkog i antisovjetskog filma „Staljinova smrt“ koji u najcrnjem maniru buržoaske hladnoratovske lažljive propagande ima za cilj da baci ljagu na ime i delo četvrtog klasika naučnog socijalizma Josifa Visarionoviča Staljina.

Film koji se trenutno prikazuje u našim bioskopima ne samo da obiluje izmišljotinama, klevetama i falsifikatima već, kako smatraju brojni kritičari, nema nikakvu umetničku vrednost, loš je, dosadan i negledljiv. Pored toga, film sadrži niz uvredljivih, neprihvatljivih i istorijski netačnih detalja zbog kojih je i zabranjen za prikazivanje u Rusiji.

NKPJ smatra da snimanje i prikazivanje skandaloznog i klevetničkog filma „Staljinova smrt“ ne predstavlja samo uvredu velikog lidera međunarodnog komunističkog pokreta i Sovjetskog Saveza, priznatog državniku i vojskovođe, teoretičara i filozofa druga Josifa Staljina već je i brutalan napad na progres i istinu. Posebno je sramno što se premijera ovog filma odvija u mesecu u kome se proslavlja 75. godišnjica pobede u Staljingradskoj bici, prekretnici u ratu protiv naci-fašizma u Drugom svetskom ratu i 100 godišnjica osnivanja slavne Crvene armije koja je pod mudrim i veličanstvenim rukovodstvom Staljina slomila kičmu Hitlerovom režimu i spasila čovečanstvo od najvećeg zla u njegovoj istoriji. Stoga ovaj gnusni film predstavlja i drsko vređanje svih onih koji su pod komandom Staljina u redovima Crvene armije poginuili ili se borili protiv naci-fašizma. Bestidni film „Staljinova smrt“ snimljen u eri sistemske krize kapitalizma ima za cilj diskriminaciju socijalizma i komunističkog pokreta ali bedni pokušaji ostrašćenih antikomunista poput reditelja ove filmske katastrofe Armanda Janučija unapred su osuđeni na propast a ime i delo Josifa Staljina, velikog sina sovjetskog i svetskog proletarijata nikad neće biti oskrnavljeno.

Zbog svega navedenog, NKPJ poziva progresivnu javnost u Srbiji da bojkotuje gledanje ovog sramnog i bezvrednog filma a od bioskopskih emitera traži da odmah prekinu sa njegovim prikazivanjem.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

26. februar 2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A