POZIV NA PRVOMAJSKE DEMONSTRACIJE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozivaju vas na demonstarcije 1. maja, na Trgu Dimitrija Tucovića u Beogradu, u 11 časova.

Okupićemo se ispred očito namerno oskrnavljene table koja stoji kao podsetnik na održavanje osnivačkog kongresa Socijalističke radničke partije Jugoslavije (komunista), preteče KPJ,čiju ćemo stogodišnjicu obeležiti iduće godine. Ta spomen-ploča je oskrnavljena prilikom poslednjih radova na rekonstrukciji tog trga, kada je izgrađena fontana na mestu na kom je stajao spomenik Dimitriju Tucoviću, velikanu naše radničke borbe.

Simbolike ima na pretek povodom našeg okupljanja baš na tom mestu, a i naše dužnosti da zahtevamo od nadležnih da što pre vrate i spomenik Tucoviću, i da obnove spomen-ploču.

Potom ćemo se pridružiti sindikalnim demonstracijama koje počinju u 12 časova na Trgu Marksa i Engelsa, iako mi nećemo učestvovati u protokolarnom delu skupa, kada se prisutnima budu obraćali sindikalni lideri. Tačnije mi ćemo im okrenuti leđa tokom njihovih praznih i dosadnih govorancija. NKPJ i SKOJ će biti s radnim ljudima, s sindikalnim aktivistima koji baš kao i mi imaju samo prezir prema izdajnički sindikalnim rukovodstvima, ali koji ne odustaju od svoje uporne borbe za sebe i ljude iz svojih radnih kolektiva. Mi smo s njima, i solidarni smo s njihovom progresivnom borbom, i to ćemo poručiti svojim prisustvom na tim demonstracijama.

Živeo 1. maj!

Živela radnička borba!

Neću vlast buržuja, nego radnog naroda!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

25. 04. 2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A