POLITIČKA ŠKOLA: KRIZA KAPITALISTIČKE EKONOMIJE I ZDRAVSTVENOG SISTEMA U DOBA KORONE

Naša omladinska organizacija nudi svim našim članovima i simpatizerima da vreme vanrednog stanja iskoriste na pametan način, razvijajući kritičku svest sa klasnih pozicija prema političkom društvu u kome žive. U tom duhu, politička škola “Ivo Lola Ribar” koja deluje u okviru Saveza komunističke omladine Jugoslavije organizuje drugu online političku debatu, ovog puta na temu “ Kriza kapitalističke ekonomije i zdravstvenog sistema u doba korone”, koja će biti organizovana u nedelju, 12. aprila.

 

Virus KOVID 19 je preko noći otvorio mnoga ideološka pitanja. Kapitalistički sistem je pokazao da ne može da odgovori na osnovne izazove sa kojima se može susresti čovečanstvo. Destruktivni karakter ovog sistema se može videti u današnjoj situaciji sa kojom se susreće čitav svet. S jedne strane, imamo kapitalističke ekonomije i privatne zdravstvene sisteme koji su širom najrazvijenijih kapitalističkih zemalja doživele krah, dok sa druge strane, socijalističke zemlje i javno zdravstvo su pokazale spremnost da se bore sa izazovima poput ove pandemije.

 

Ova pandemija nas je naučila koliko je važna solidarnost. Socijalističke zemlje su pokazale u praksi šta znači solidarnost, te su poslale nesebičnu pomoć ugroženim zemljama širom sveta u borbi sa ovim virusom, dok sa druge strane kapitalističke zemlje se nalaze u panici, nerazmišljajući o interesima života običnih ljudi, već su sve podvrgle interesu očuvanja krupnog kapitala.

 

Prijave možete slati na naš mejl, ili nam se javiti putem društvenih mreža do 11.04.2020.

 

IMAJMO GLAS – POSTANIMO SNAŽNIJI!

 

Sekretarijat SKOJ-a,

 

Beograd,

 

05.04.2020.

 

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A