PODRŠKA NARODU PALESTINE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) uzeli su učešće na skupu solidarnosti sa narodom Palestine u Beogradu, 12. maja. NKPJ i SKOJ su time simbolično pružili podršku pravednoj borbi naroda Palestine i izrazili svoju solidarnost i saučešće povodom najnovije eskalacije nasilja i stradanja palestinskog naroda.

 

NKPJ i SKOJ najoštrije osuđuju zločinačke akcije vojske Izraela tokom kojih su na severu pojasa Gaze, u Beit Hanounu i Džabali stradali nedužni civili, među kojima i mnoga deca.

 

Iz poslednjih dešavanja sasvim je jasno da se cionistička država Izrael neće smiriti sve dok ne istrebi i poslednjeg Palestinca i ne raseli ih iz njihove vekovne domovine. Na žalost, našem narodu je ovo dobro poznat scenario, posebno u slučaju okupirane južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Stoga su naši aktivisti nosili baner sa natpisom „Dole okupacija – Kosovo je Srbija – Palestina država“.

 

Zahtevamo od vlade Srbije da odmah zaustavi opasnu politiku saradnje sa Izraelom, kao i nastavak sprovođenja Vašingtonskog sporazuma po kom bi ambasada Srbije u Izraelu trebalo da bude izmeštena iz Tel Aviva u Jerusalim. Tako nešto bi predstavljalo nož u leđa pravednoj borbi naroda Palestine koja ima tako mnogo zajedničkog sa borbom našeg naroda za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

 

Dole okupacija – Kosovo je Srbija – Palestina država!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

12. 05. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ODRŽAN 9. ANTIFAŠISTIČKI KAMP KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A