PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU

Sopštenje Studentskog fronta

Povodom 4.aprila Dana studenata Beogradskog univerziteta, Studentski front (SF) zahteva od nadležnih na Pravnom fakultetu da legendarnom Žarku Marinoviću, studentu tog fakulteta mučki ubijenom tokom studentskih demonstracija 1936. godine podignu bistu na ulazu u  zgradu tu visokoškolske institucije. Istovremeno, SF traži da se odmah  ispred zgrade tog fakulteta ukloni bista osvedočenog reakcionara i nacional-šoviniste Slobodana Jovanovića a da na istom mestu bude postavljena bista Žarku Marinoviću.

Žarka Marinovića kukavički sa leđa ubile su ljotićevske fašističke horde, verne sluge eksploatatorskog krupnog kapitala. Pored toga što je jedna od prvih žrtava fašizma u našoj zemlji Žarko Marinović je i simbol organizovane borbe progresivnih studenata za humaniji, bolji svet, svet u kome obrazovanje ima svrhu opšteg napretka, u kome ono nije podvrgnuto interesima kapitalističkog tržišta, svet u kome je ono besplatno i dostupno svima. Upravo su to razlozi zbog kojih Žarko Marinović zaslužuje bistu ispred Pravnog fakulteta u Beogradu.

Studentski front svim  studentima Beogradskog univerziteta čestita 4.april i poziva ih da stupe u redove naše organizacije u borbi za besplatno studiranje i druga studentska prava stečena tokom socijalističke izgradnje naše zemlje a koja su uzurpirana i poništena nakon kapitalističke restauracije.

Živeo 4.april borbeni Dan studenata Beogradskog univerziteta!

Večna slava Žarku Marinoviću!

Sekretarijat Studentskog fronta

04. april 2018. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU PODRŠKA RADNICIMA RTV-a PODRŠKA ZA LUKAŠENKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA