PLENUM CENTRALNOG KOMITETA SKOJ-a

Plenum Centralnog komiteta Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) uspešno i u radnoj atmosferi održan je 1.marta u Novom Sadu.

Plenum je otvorio prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, izveštajem o radu Saveza u proteklom periodu.Učesnici Plenuma usvojili su plan aktivnosti za naredni period sa posebnim težištem na kampanju “Bojkot-Izbor većine” koja ima za cilj da pokaže kako na delu izgleda “demokratija” u kojoj, kako kaže Marks – potlačeni imaju pravo da biraju ko će ih u narednom periodu eksploatisati. Iluzorno je govoriti o demokratiji kada u praksi prava imaju jedino buržujski eksploatatori. Bojkot kampanja je izraz revolta zbog neregularnih izbora i diskriminatorskih izbornih zakona u Srbiji, istaknuto je na Plenumu.

Druga važna aktivnost u narednom periodu jeste obeležavanje Dana studenata (4. april) i pokretanje anti-bolonjske kampanje. Plenum je potvrdio učešće SKOJ-a na skupovima posvećenim obeležavanju 15 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju kao i otpočinjanje priprema za održavanje sastanka komunističke omladine Evrope u Beogradu.

Plenum CK SKOJ-a takođe je doneo odluku o održavanju Drugog Antifašističkog omladinskog kampa koji će ove godine, za razliku od prošlogodišnjeg, imati međunarodni karakter.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A