PLENUM CENTRALNOG KOMITETA SKOJ-a

Plenum Centralnog komiteta Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) uspešno i u radnoj atmosferi održan je 1.marta u Novom Sadu.

Plenum je otvorio prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, izveštajem o radu Saveza u proteklom periodu.Učesnici Plenuma usvojili su plan aktivnosti za naredni period sa posebnim težištem na kampanju “Bojkot-Izbor većine” koja ima za cilj da pokaže kako na delu izgleda “demokratija” u kojoj, kako kaže Marks – potlačeni imaju pravo da biraju ko će ih u narednom periodu eksploatisati. Iluzorno je govoriti o demokratiji kada u praksi prava imaju jedino buržujski eksploatatori. Bojkot kampanja je izraz revolta zbog neregularnih izbora i diskriminatorskih izbornih zakona u Srbiji, istaknuto je na Plenumu.

Druga važna aktivnost u narednom periodu jeste obeležavanje Dana studenata (4. april) i pokretanje anti-bolonjske kampanje. Plenum je potvrdio učešće SKOJ-a na skupovima posvećenim obeležavanju 15 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju kao i otpočinjanje priprema za održavanje sastanka komunističke omladine Evrope u Beogradu.

Plenum CK SKOJ-a takođe je doneo odluku o održavanju Drugog Antifašističkog omladinskog kampa koji će ove godine, za razliku od prošlogodišnjeg, imati međunarodni karakter.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A