PLENUM CENTRALNOG KOMITETA SKOJ-a

Plenum Centralnog komiteta Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) uspešno i u radnoj atmosferi održan je 31. maja u Beogradu.

Plenum je otvorio prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, izveštajem o radu SKOJ-a u period između dva Plenuma.

Učesnici Plenuma usvojili su plan aktivnosti za naredni period sa posebnim akcentom na promovisaovanje drugog ,,Antifašističkog letnjeg kampa”, koji će ove godine biti održan u saradnji sa GO SUBNOR Beograda u periodu 25. – 28. jula u podnožiju legendarne partizanske planine Kosmaj u gradskoj opštini Sopot. Naglašeno da je od izuzetne važnosti da ovakva manifestacija postaje tradicionalno okupljanje mladih ljudi. Kamp će ove godine dobiti i međunarodni karakter učešćem delegacija iz republika bivše SFRJ, kao i delegacija iz Grčke, Turske i Bugarske.

Kao druga važna aktivnost u narednom period određena je kampanja koju će SKOJ zajedno sa Partijom organizovati povodom donošenja antinarodnog novog zakona o radu.

Plenum je odao priznanje svim našim aktivistima koji su se u velikom broju na poziv Partije i SKOJ-a odazavali u borbu za odbranu od polava tamo gde je bilo najteže i najpotrebnije. Plenum je podsetio da su NKPJ i SKOJ pozvali sve svoje sestrinske organizacije širom planete da se odazovu na apel i pomognu narodu Srbije, a konkretna pomoć prema najavama nekim od njih se očekuje u skorijoj budućnosti.

SKOJ će učestovati u obeležavanju Dana borca 4. jula i Dana otpočinjanja ustanka u Srbiji 7. jula u saradnji sa SUBNOR-om. Plenum je istakao da je veliki uspeh postigla kamanja ,,10.000 protiv Bolonje” koju je sproveo Studentski front, a naši aktivisti su odigrali ključnu ulogu, skupivši preko 30.000 potpisa koji će biti predate u 03. 06. 2014. godine Ministarstvu prosvete, što svakako predstavlja jedan važan iskorak u klasnom organizovanju studenata u Srbiji.

Plenum je istakao da je sada potrebno hrabro, istrajno i odlučno nastaviti svakodnevne aktivnosti SKOJ-a kako bi se svi zadaci izvršili u željenom roku.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A