PLENUM CENTRALNOG KOMITETA SKOJ-a

Plenum Centralnog komiteta Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) uspešno i u radnoj atmosferi održan je 31. maja u Beogradu.

Plenum je otvorio prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, izveštajem o radu SKOJ-a u period između dva Plenuma.

Učesnici Plenuma usvojili su plan aktivnosti za naredni period sa posebnim akcentom na promovisaovanje drugog ,,Antifašističkog letnjeg kampa”, koji će ove godine biti održan u saradnji sa GO SUBNOR Beograda u periodu 25. – 28. jula u podnožiju legendarne partizanske planine Kosmaj u gradskoj opštini Sopot. Naglašeno da je od izuzetne važnosti da ovakva manifestacija postaje tradicionalno okupljanje mladih ljudi. Kamp će ove godine dobiti i međunarodni karakter učešćem delegacija iz republika bivše SFRJ, kao i delegacija iz Grčke, Turske i Bugarske.

Kao druga važna aktivnost u narednom period određena je kampanja koju će SKOJ zajedno sa Partijom organizovati povodom donošenja antinarodnog novog zakona o radu.

Plenum je odao priznanje svim našim aktivistima koji su se u velikom broju na poziv Partije i SKOJ-a odazavali u borbu za odbranu od polava tamo gde je bilo najteže i najpotrebnije. Plenum je podsetio da su NKPJ i SKOJ pozvali sve svoje sestrinske organizacije širom planete da se odazovu na apel i pomognu narodu Srbije, a konkretna pomoć prema najavama nekim od njih se očekuje u skorijoj budućnosti.

SKOJ će učestovati u obeležavanju Dana borca 4. jula i Dana otpočinjanja ustanka u Srbiji 7. jula u saradnji sa SUBNOR-om. Plenum je istakao da je veliki uspeh postigla kamanja ,,10.000 protiv Bolonje” koju je sproveo Studentski front, a naši aktivisti su odigrali ključnu ulogu, skupivši preko 30.000 potpisa koji će biti predate u 03. 06. 2014. godine Ministarstvu prosvete, što svakako predstavlja jedan važan iskorak u klasnom organizovanju studenata u Srbiji.

Plenum je istakao da je sada potrebno hrabro, istrajno i odlučno nastaviti svakodnevne aktivnosti SKOJ-a kako bi se svi zadaci izvršili u željenom roku.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU PODRŠKA RADNICIMA RTV-a PODRŠKA ZA LUKAŠENKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA