PET GODINA OD SMRTI BRANKA KITANOVIĆA

17. decembra navršilo se 5 godina od kako nas je napustio Generalni sekretar i osnivač Nove komunističke partije Jugoslavije, drug Branko Kitanović.

Branko je bio čovek velike erudicije, ogromne energije potpuno posvećene delu naučnog socijalizma, progresivne borbe našeg naroda za Srbiju i Jugoslaviju socijalizma, istinski patriota i intrenacionalista. Kao takav ostavio je neizbrisiv trag među plejadom gorostasa naše revolucionanre borbe. Pamtimo ga kao dobrog i odanog druga, tvrdoglavo posvećenog borbi za pravdu i prosperitet običnog čoveka.

On nesumnjivo i nenadoknadivo nedostaje u redovima onih koji nastavljaju tu borbu u sumornim uslovima sadašnjice u našem društvu. Takođe, Branko ne prestaje da bude inspiracija, tema mnogih razgovora i diskusija. Ponosni smo na to što smo ga imali za svog Genralnog sekretara.

Delegacija Partije i SKOJ-a na Centralnom groblju u Beogradu položila je vence i odala poštu svom osnivaču.

Večna slava drugu Branku Kitanoviću!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

17. decembar 2016. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A