OTKRIVENA SPOMEN-BISTA MILUTINCU

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) prisustvovali su danas 16.maja 2013. godine u Beogradu, svečanom otkrivanju obnovljene spomen-biste Milutinu Ivkoviću – Milutincu, velikom fudbaleru i komunisti koga su fašisti streljali za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu.

Pripadnici SKOJ-a su tokom svečanog otkrivanja spomen-biste držali transparent na kome je pisalo „Ni Moša ni Tirke, već Milutinac NKPJ-SKOJ“. Na taj način podmladak NKPJ je podsetio na neospornu činjenicu da je Milutin Ivković-Milutinac, inače doktor medicine i jedan od najistaknutijih rukovodilaca predratnog SKOJ-a, najzaslužniji za najveći uspeh jugoslovenskog i srpskog fudbala, osvajanje trećeg mesta na Svetskom prvenstvu 1930. godine u Urugvaju. SKOJ je zvanično podržao akciju lista „Politika“ za obnovu spomenika tadašnjem kapitenu i najboljem igraču reprezentacije Jugoslavije koja je ostvarivši veličanstven rezultat ušla u istoriju. Zahvalnicu lista „Politika“ povodom svog angažovanja na obnovi spomen obeležja Milutinu Ivkoviću – Milutincu dobio je, između ostalih, i veliki poštovalac njegovog imena i dela istaknuti sportski novinar Saša Petrović.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A