OSUDA STUDENTSKOG NATO SAMITA U BEOGRADU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuju protiv održavanja studentskog samita Sim NATO u Beogradu u organizaciji Asocijacije za međunarodnu saradnju i dijalog (AFIKAD), manifestacije koja predstavlja uvredu za sve slobodoljubive i pravdoljubive građane Srbije.

Taj sramni čin naišao je na gnev i odbacivanje od strane anti-imperijalističke i patriotske javnosti a svoj protest je iskazala i grupa progresivnih studenata, prisutnih na skupu, istakavši transparent „Ne zaboravljamo, ne opraštamo, ne u NATO“ i skandirajući parole „ NATO ubice napolje iz Srbije“ i „Neće proći NATO gangsteri“. NKPJ i SKOJ ocenjuju da je održavanje jednog takvog skupa u Beogradu potpuno grozomorno, drsko i zlonamerno. Nakon Nato konferencije u glavnom gradu naše zemlje 2011. godine, u organizaciji tadašnjeg pro-imperijalističkog buržoaskog režima, Sim NATO predstavlja novi pokušaj afirmacije reakcionarnog delovanja udarne vojne pesnice zapadnog imperijalizma NATO na našim prostorima.

Reč je o vojnom savezu koji je zarad pljačkaških imperijalističkih interesa izvršio zločinačku agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine a nakon toga okupirao južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju i na njoj izgradio najveću vojnu bazu na Balkanu „Bondstil“ i stvorio preduslove za razbijanje savezne države, kao nukleusa za obnavljanje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Reč je o vojnom savezu zapadnog imperijalizma koji je prethodno razbio našu socijalističku domovinu, SFRJ i izazvao krvavi bratoubliački rat na njenim prostorima. NATO je odgovoran i za zločinačko bombardovanje Republike Srpske i zarad ekspanzionističkih vojnih ciljeva svojih nalogodavaca iz Vašingtona i Brisela vojno je prisutan na prostoru Bosne i Hercegovine, Kosova i Metohije i Makedonije. NATO je zločinačka neprijateljska organizacija koja je nanela neizmerno zlo našem narodu i državi i bilo kakva njegova propaganda u slobodoljubivom Beogradu nije dobrodošla.

NATO nije samo neprijatelj Srbije, već i svih slobodoljubivih i progresivnih naroda sveta. Nato je neprijatelj svih onih koji se nađu na putu ekspanzionističkim i pljačkaškim interesima zapadnog, na prvom mestu američkog imperijalizma. Kao takav Nato je najveća opasnost za mir u svetu jer upravo ta agresivna vojna organizacija i stvara konflikte i izaziva ratne sukobe širom sveta. Da je to zaista i tako potvrđuju i za debatu predviđene „ bezbedonosne teme“ na Sim Nato koje opravdavaju imperijalističke pritiske na Demokratsku Narodnu Republiku Koreju, Siriju, Iran i Egipat i približavanje tog agresivnog vojnog pakta granicama Rusije. NKPJ i SKOJ će uvek dizati svoj glas protiv agresivne imperijalističke politike Nato, organizovanjem protestnih akcija i edukacijom suprotstaviće se pokušaju propagiranja politike tog zločinačkog vojnog saveza na našim prostorima i uvek će se solidarisati sa svim slobodoljubivim narodima i državama koji su na udaru imperijalističkih agresora iz NATO. NKPJ i SKOJ koriste i ovu priliku da zatraže da okupatorske trupe Nato odmah napuste teritoriju Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine i Makedonije kao i svih drugih zemalja Balkana gde su prisutne.

NATO ubice, nikad dobrodošle! – Neće proći NATO gangsteri!

Živela anti-imperijalistička borba slobodoljubivih naroda i država sveta!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd, 14. novembar 2013. god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A